Naujas statusas leidžia J. Jefimovai pretenduoti į Paryžiaus olimpiadą, bet ji privalės paskubėti – siekti olimpinių normatyvų bus galima tik iki birželio 23 d.

Kitą savaitę Belgrade (Serbija) vyks Europos plaukimo čempionatas. Užsiregistruoti į šias varžybas buvo leidžiama iki birželio 7 d., bet bendras dalyvių sąrašas vis dar nėra paskelbtas.

Kitaip nei Pasaulinė plaukimo federacija („World Aquatics“), jos Europos padalinys („European Aquatics“) iki šiol laikėsi griežtesnės politikos ir jokių išimčių atletams iš agresorių valstybių nedarė.

J. Jefimova paskutinį kartą ant aukščiausio rango varžybų pakylos kopė 2020-aisiais, kai pelnė tris medalius Senojo žemyno pirmenybėse.

2021 metais ji dalyvavo Tokijo olimpinėse žaidynėse, bet iki prizinių vietų neprasimušė.

2022-aisiais prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą, šios šalies ir Baltarusijos plaukikai buvo suspenduoti, tačiau pernai Pasaulinė plaukimo federacija („World Aquatics“), laikydamasi Tarptautinio olimpinio komiteto rekomendacijų, kriterijus atitinkantiems sportininkams sudarė galimybes grįžti neutraliu statusu – be savo valstybės simbolių.

Baltarusiai suskubo naudotis tokia proga ir praėjusią žiemą jau plaukė Katare vykusiame pasaulio čempionate. Tuo metu jų kolegos iš Rusijos ignoravo kompromisinį pasiūlymą – kol praeityje ilgą laiką JAV gyvenusi J. Jefimova pirmoji nusprendė elgtis kitaip.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)