Filmas Delfi Plius žiūrovams atvers duris į sudėtingus sportininko gyvenimo užkulisius ir kovą su Gabrieliu Maestre, kurią laimėjęs E. Stanionis apgynė WBA „reguliaraus“ pusvidutinio svorio kategorijos pasaulio čempiono diržą.

„Nebuvo streso ir jaudulio – nulis, visiškai. Sakiau, kad nebus jaudulio. Ėjau laimingas, nes ėjau ten, kur turėjau būti seniai. Dabar esu laisvasis agentas. Jausmas – žiauriai geras, kad pagaliau viskas baigėsi. Reikės dėlioti kitus žingsnius. Žinau, kad daugiau nepasirašysiu penkerių metų kontrakto“, – filme su šypsena pripažins 29-erių boksininkas.

Veiksmo kupina kova Las Vegase užtruko visus 12 raundų, tačiau E. Stanionis užtikrintai triumfavo vienbalsiu teisėjų sprendimu (117:11, 118:110, 119:109).

Tai buvo 15-oji lietuvio pergalė profesionaliame bokse, o pralaimėjimų jis vis dar nepatyrė. E. Stanionis yra pirmasis lietuvis istorijoje, kuriam pavyko iškovoti vienos iš pagrindinių profesionalaus bokso organizacijų čempiono diržą.

„Labai džiugu, išlaukta pergalė. Dveji metai be kovų. Apginti diržą antrą kartą nėra paprasta. Viską, ką planavome prieš kovą, jis padarė. Visada gali rasti, kas buvo negerai. Bet nemanau, kad reikia dabar apie tai kalbėti. Yra dar daug ką tobulinti“, – šyptels visada šalia E. Stanionio esantis treneris Vidas Bružas.

Dokumentinis filmas „Stanionis. Laukta kova“ – tik Delfi PLIUS žiūrovams. Žiūrėkite jau dabar!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją