Šešiskart olimpinis dviračių sporto čempionas laikraščiui „Sunday Times“ davė interviu, kuriame atskleidė negailestingą medikų verdiktą: jam, pasak gydytojų, liko gyventi nuo dvejų iki ketverių metų.

Dviračių sporto legenda sulaukė sporto žvaigždžių, politikų ir tūkstančių žmonių linkėjimų po to, kai jis sekmadienį socialiniame tinkle „Instagram“ paskelbė, kad „jaučiasi sveikas, stiprus ir pozityvus“.

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Keiras Starmeris teigė, kad „visa šalis“ palaiko 48-erių vyrą, o Sveikatos apsaugos ministras Wesas Streetingas neslėpė „susižavėjimo“ škoto drąsa ir pozityvumu, rašoma BBC.

Ch. Hoy’us „Sunday Times“ atskleidė, kad jam buvo diagnozuotas prostatos vėžys, išplitęs į kaulus – tai reiškia ketvirtą onkologinės ligos stadiją.

Legendinis sportininkas šių metų pradžioje pranešė apie diagnozuotą onkologinę ligą, tačiau tuomet neatskleidė daugiau detalių.

Dviračių sporto žvaigždė praėjusią savaitę viešėjo Kopenhagoje, kur komentavo pasaulio dviračių treko čempionatą.

„Šį savaitgalį naujienose galėjote pamatyti keletą straipsnių apie mano sveikatą, todėl tik norėjau visus nuraminti, jog jaučiuosi gerai, tvirtai ir teigiamai, esu priblokštas visos jūsų meilės ir paramos mano šeimai ir man“, – rašė socialiniame tinkle „Instagram“.

Šis įrašas sulaukė daug pozityvių ir palaikančių komentarų, pavyzdžiui futbolo legendos Davido Beckhamo, olimpiečio Marko Cavendisho, kuris Chrisą vadino „herojumi“, palaikymą jam išreiškė olimpinė čempionė, Didžiosios Britanijos lengvosios atletikos legenda Kelly Holmes, dviračių sporto bendruomenė bei kiti.

„Žinote, mes visi gimėme ir visi mirštame, ir tai tik dalis proceso“, – „Sunday Times“ teigė Ch. Hoy’us.

Jis prisipažino jau metus laiko žinantis, jog jo liga yra nepagydoma.

Edinburge gimusiam olimpiečiui vėžys buvo diagnozuotas praėjusiais metais po įprasto peties skausmo tyrimo. Jis manė patyręs traumą kilnodamas svorius sporto salėje. Visgi tyrimas atskleidė išplitusią onkologinę ligą.

Galutinę diagnozę buvęs atletas išgirdo būdamas kartu su žmona Sarra. Ji taip pat neišvengė gyvenimą keičiančios medikų žinios: kiek anksčiau po sveikatos tyrimų jai diagnozuota išsėtinė sklerozė. Pora turi du vaikus – Callumą ir Chloe, kuriems dešimt ir septyneri.

Ch. Hoy’us per savo karjerą laimėjo šešis olimpinius aukso medalius Atėnuose, Pekine ir Londone, yra daugkartinis pasaulio čempionas bei planetos taurės nugalėtojas, karjerą baigė 2013 m.

Pagal iškovotų olimpinių aukso medalių kiekį jis yra antras Jungtinėje Karalystėje, jį lenkia tik dviračių treko meistras Jasonas Kenny, kurio sąskaitoje 7 aukso medaliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją