Varžybų pradžia 35 tūkst. žiūrovų talpinančiame Nacionaliniame atletikos stadione – 21.30 val. Svarbiausius įvykius sekti ir sportininkų komentarus po finalo skaityti kviečiame portale Delfi.

Mūsiškiams konkurenciją sudarys dešimt varžovų, dauguma kurių – puikiai pažįstami.

Dar prieš finalą disko metimas atsidūrė dėmesio centre – švedas Simonas Pettersonas atrankoje paskutiniu metimu užsitikrino vietą tarp dvylikos geriausių, tačiau jau vėliau buvo pastebėta, kad tą jis padarė išeidamas už sektoriaus ribos.

Naujosios Zelandijos atstovai pateikė protestą ir šį patenkinus švedas neteko vietos finale, nes ankstesni jo bandymai buvo prastesni. Taip į finalą žengė zelandas Connoras Bellas, tačiau ne jis bus pagrindinis lietuvių varžovas.

„Čia susirinko visi labiausiai patyrę. 8 ar 9 sportininkai tilpo į metrą ir matome, kokia kova bus dėl medalių. 6-8 sportininkai gali pretenduoti į medalius“, – po atrankos varžybų svarstė A. Gudžius.

Šiose 32-ejų lietuvis užfiksavo šeštą geriausią rezultatą (65,50 m), M. Alekna – antrą (66,04 m).

„Pirmadienio vakarą kovosiu iki galo, žinau, kad palaiko visa Lietuva. Tai tikrai motyvuoja dar geriau mesti. Tikiuosi užimti kuo aukštesnę vietą ir iškovoti medalį, tai ne paslaptis“, – tada kalbėjo M. Alekna.

Įdomu tai, kad atrankoje nė vienas disko metikas neįvykdė normatyvo ribos, kuri būtų leidusi automatiškai užsitikrinti vietą finale. Pavyzdžiui prieš metus Oregone vykusiose pirmenybėse tokių buvo net šeši.

Gudžiaus teigimu tą lėmė įpratimo prie sektoriaus niuansai, vėlyvas laikas ir karštis, slovėnas Kristjanas Čehas išskyrė ir vėjo nebuvimą.

„Savo pasirodymu esu patenkintas, metimus išpildžiau techniškai gerai, stabiliai, buvau atsipalaidavęs. Finale pridėsiu jėgos ir sieksiu geresnių rezultatų. Laukia labai įtemptas finalas“, – spėjo jis.

Būtent 24-erių K. Čehas yra laikomas finalo favoritu ir gins prieš metus laimėtą čempiono titulą. M. Alekna ir A. Gudžius Oregone atitinkamai pasidabino sidabru ir bronza.

Šio sezono lyderis diską jau yra sviedęs net 71,86 m ir prie 70 m ribos jau spėjo įpratinti visus. Tiesa, pastarąjį mėnesį K. Čehui varžybose nepavykdavo demonstruoti sau įprastų rezultatų.

Šiai trijulei iššūkį mes ir į kovą dėl medalių prisijungs visa krūva sportininkų – rimčiausiai tą darys Tokijo olimpinis čempionas, švedas Danielis Stahlis, atrankoje diską metęs toliausiai, o šįmet užfiksavęs antrą geriausią pasaulio rezultatą (71,45 m).

Savų argumentų turės ir austras Lukas Weishaidingeris (geriausias sezono metimas – 70,68 m), o įnešti intrigos ir sumaišties tikrai gali jamaikiečiai Fedrickas Dacresas (68,57 m), Travesas Smikle (68,14 m), Samoa atstovas Alexas Rose’as (70,39 m), australas Matthew Denny (66,84 m).

Finale dar kovos vokietis Henrikas Janssenas (66,42 m), amerikietis Brianas Williamsas (63,85 m) ir C. Bellas (66,23 m).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)