Be kilometrų ant dviračio atleto sąskaitoke – nuplaukti 76 km.

Dabar T. Grabauskui „teliko“ nubėgti 20 maratonų – 844 km.

„Lyg specialiai ties paskutiniaisiais kilometrais dviračiu ypač sukilo vėjas palei Reino upę ir atsirado stiprus priešpriešinis vėjas, bet kad ir kaip bebūtų, finišą Tautvis pasiekė su šypsena, ir, svarbiausia, labai gerai nusiteikę bėgimui.

Kaip ir toliau mes judėsime laikydamiesi savo plano su vieninteliu tikslu - pirmoji vieta. Toks tikslas buvo nuo pat pradžių ir niekas nesikeičia“, – rašoma šeštadienį atleto feisbuko profilyje.

Šiuo metu lietuvis užima 4-ą vietą (31-as bėgimo ratas, 39 km) iš 9-ių vyrų.

Įdomu tai, kad apskritai tempą varžybose diktuoja šveicarė Alexandra Meixner (123 bėgimo ratas, 157 km), kuri lenkia vyrų grupės lyderį Goulwenną Tristantą (80-as bėgimo ratas, 102 km).

Atletai turės įveikti net 692 ratus, 1 ratas – 1,28 km.

Gyvai rezultatus galima sekti šioje nuorodoje.

Tautvydas Grabauskas (Stefan Meier / Swissultra nuotr.)

Varžybos vyksta Šveicarijoje su Lichtenšteinu besiribojančiame Buchso miestelyje. Šiose varžybose startavo 9 vyrai bei 4 moterys.

Pagal šių varžybų nuostatus, atletams laiko limitas – 30 dienų, per kurias turi įveikti 20-gubo ultratriatlono distanciją.

Šios varžybos nėra T. Grabausko avantiūra: atletas pernai įveikė dešimtgubą ultratriatloną, o šiemet kryptingai rengėsi naujam iššūkiui.

Ultratriatlono nuotoliai Tautvydui – ne naujiena. Įdomu tai, kad kolegos paskatintas atletas debiutavo iškart nuo „Ironman“ nuotolio (3,6 km/ 180 km/ 42 km) – Trakuose 2018-ųjų rudenį vykusiose varžybose visą distanciją jis įveikė per 14 valandų.

Debiutas sužadino norą išbandyti kur kas ilgesnius nuotolius: 2019 metais kaunietis Vokietijoje jau stojo prie dvigubo ultratriatlono (7,6 km/ 360 km/ 82 km) starto linijos.

Dvidešimtgubo ultratriatlono pasaulio rekordas priklauso Vidmantui Urbonui. Panevėžietis 1998-aisiais Meksikoje distanciją įveikė per kiek daugiau nei 18 parų – 437 val. 21 min. 40 sek.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją