Kiti etapai bus kalnuoti ir sprinterių kovos ten nevyks.

Tačiau dar neatvažiavus iki pirmų rimtų Italijos kalnų, M. Kittelis užstrigo ties trumpu antros kategorijos kalniuku ir, iki finišo likus apie 30 kilometrų, vokietis atsiliko nuo pagrindinės grupės. „Etixx-Quick Step“ dar bandė gelbėti situaciją ir pasiuntė keletą žmonių į pagalbą savo sprinteriui, bet M. Kittelis neprisitaikė prie padiktuoto tempo.

194 kilometrus įveikę ir kalniuko egzaminą išlaikę sprinteriai susigrūmė finišo sprinte. Nugalėtoju tapo „Cofidis“ komandos prancūzas Naceras Bouhanni. Antrame etape iškovotą pergalę iš jo buvo atimta teisėjų sprendimu dėl susistumdymo su Michaelu Matthewsu. Šįkart N. Bouhanni finišavo be incidentų ir iškovojo svarbiausią savo bei visos komandos pasiekimą šį sezoną.

„Esu dėkingas puikiai etape pasirodžiusiai savo visai komandai. Finišas buvo sunkus. Man pavyko sėkmingai įveikti patį paskutinį posūkį ir tinkamai pasiruošti lemiamiems metrams. Po teisėjų atimtos pergalės antrame etape, šįkart buvau labai motyvuotas finišą pasiekti pirmas. Džiaugiuosi jog man vėl pavyko“, – po lenktynių kalbėjo boksininku anksčiau buvęs N. Bouhanni.

Antras liko gana įspūdingą sprintą iš dviratininkų grupelės gilumos atlikęs Edwardas Theunsas iš amerikiečių „Trek–Segafredo“ komandos. Trečia vieta tenkinosi Andre Greipelis iš belgų „Lotto Soudal“ ekipos.

Puikiai ketvirtame etape pasirodė lietuvis Evaldas Šiškevičius. Jis ir vėl atsidūrė bėglių grupelėje. Lietuvio dėka „Delko Marseille Provence KTM“ komandos apranga su rėmėjų logotipais televizijos ekrane šmėžavo didžiąją transliacijos dalį. O šiai nedidelei ir neturtingai prancūzų komandai tokie pasirodymai yra itin svarbūs. Nors lenktynėse liko dar trys etapai, bet jau dabar E. Šiškevičius Paryžius – Nica varžybas gali vadinti sėkmingomis.

Beje, lenktynių pabaigoje prieš dviratininkų pagrindinei grupei aplenkiant priekyje važiavusį E. Šiškevičių, lietuvis su žiūrovais atsisveikino pasiųsdamas oro bučinį. Galutinėje įskaitoje E. Šiškevičius ketvirtadienį finišavo 148-as.

Kitas Lietuvos atstovas Ignatas Konovalovas trasą baigė kartu su pagrindine grupe ir finišo liniją kirto 60-as.

Bendroje Paryžius – Nica dviratininkų įskaitoje ir toliau pirmauja M. Matthewsas iš australų „Orica GreenEDGE“ komandos. Penktadienį dviratininkų laukia pasivažinėjimas rimtesniais Prancūzijos kalnais.

Bendroje įskaitoje I. Kopnovalovas pakilo į 19-ą vietą iš 20-os, o E. Šiškevičius – į 149-ą poziciją iš 154-os. Pirmas lietuvis lyderio poziciją išsaugojusiam australui M. Matthewsui pralaimi 37 sekundes, o antras – daugiau nei 15 minučių.

„Tirreno Adriatico“ lenktynių antrą etapą laimėjo „Etixx–Quick Step“ ekipos narys

Italijoje vykstančiose „Tirreno Adriatico“ lenktynėse dviratininkai ketvirtadienį įveikė 207 kilometrus. Tai - lygumų etapas, kuriame paskutiniai 50 kilometrų sudėtingi ir kalnuoti. Siaurose ir vingiuotose miesto gatvėse pasibaigusį etapą laimėjo tinkamu metu ataką iš grupės dviratininkų surengęs Z. Stybaras. Likus trims kilometrams iki finišo jis buvo trumpam paleistas persekiotojų. Tokia dovana pasinaudojęs čekas laimėjo lenktynes ir įsiveržė į priekį bendroje įskaitoje.

„Kartu su sporto direktoriumi jau seniai buvome nusižiūrėję šį etapą. Man patinka tokio tipo trasų pabaigos. Turėjau pakankamai jėgų. Pabandžiau laimę ir man pavyko“, – pergale džiaugėsi „Etixx–Quick Step“ lenktynininkas, kuris vėliau prisipažino jog galimybių išlaikyti iškovotus lenktynių lyderio marškinėlius turi nedaug.

„Tirreno Adriatico“ dalyvaujantis Ramūnas Navardauskas šiame etape ypatingų užduočių neturėjo. Jo atstovaujama „Cannondale“ ekipa, kaip ir Artūro Kaspučio vadovaujama „Ag2r Le Mondiale“ komanda, trasą įveikė tausodamos jėgas kitoms lenktynėms.

Penktadienį dviratininkų laukia 176 kilometrų ilgio trečias „Tirreno Adriatico“ etapas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)