„Tour Divide“ – ultra ištvermės varžybos, kuriose viskuo dviratininkai rūpinasi patys ir yra atsakingi tik už save.

Pernai J. Leveika užtruko kiek ilgiau: 14 dienų, 16 valandų, 57 minutes. Toks rezultatas leido jam finišuoti antram iš startavusių 185 dalyvių.

„Nustatyto maršruto turi griežtai laikytis. Gali išsukti kažkur į šalį, bet turi grįžti į tą patį tašką, kur ir išsukai. Vien žvyrkeliai ir bekelė, tik keli šimtai mylių asfalto, tad nuolat vargsti. Nuo šių varžybų ir atsirado ultra lenktynės. Tai yra šio sporto olimpas – negali vadintis ultradviratininku, nepabuvęs ten ir nepabandęs.

Čia yra iššūkis. Kovoji su savimi ir elementais, nuo sniego iki plius penkiasdešimties laipsnių. Turi turėti purškalų nuo uodų iki meškų“, – pernai juokavo J. Leveika, specialiai Delfi duotame interviu, kurį galite rasti čia: delfi.lt/a/94141345.

Norvegijoje slaugos namų vadovu dirbantis J. Leveika emigravo 2014 m., vedamas noro oriai jaustis šioje profesijoje. Čia šiaulietis ir atrado dviračių sportą, atvedusį ir vis dar vedantį į netikėčiausius pasaulio kampelius ir patirtis.

„Didžiausias mano džiaugsmas tokiose varžybose ir yra pažinimas, kultūra. Pamatai šalį visais paros laikais, kampais. Turi daugiau laiko kažką pamatyti, prisigaudyti blogesnių ar geresnių kvapų“, – kalbėjo jis.

Dviratį atrado palaipsniui