Praėjusiose Europos pirmenybėse Miunchene tik tam pačiam M. Aleknai nusileidęs slovėnas Romoje jau pirmu bandymu diską švystelėjo 65,64 metro ir, nors ir neįvykdė nustatyto aukšto finalo normatyvo, daugiau į sektorių nebegrįžo – jis puikiai suprato, kad tokio rezultato yra daugiau nei gana.

25-erių metų K. Čechas tarp visų B grupės dalyvių buvo pirmas, o bendroje kvalifikacijos įskaitoje į priekį praleido tik M. Alekną (67,5 m.), kuris vienintelis iš visų dalyvių ne tik pasiekė, bet ir viršijo normatyvą.

„Manau, kad vakarinė sesija bus labai sudėtinga, nes disko metikų rezultatai kasmet tik kyla ir kyla, praktiškai nebeliko jokių limitų. Tai bus tikrai sudėtinga kova ir pamatysime keletą 70 metrų metimų“, – prognozavo K. Čehas.

Paklaustas, ar ruošiasi pasipriešinti šį sezoną kol kas visiškai dominuojančiam ir visas varžybas laiminčiam M. Aleknai, Slovėnijos atletas nusišypsojo.

„Varžysiuosi su juo taip pat kaip visada. Stengsiuosi būti geresnis ir turėti geresnę disko metimo kontrolę, nes tada žinau, kad jis gali skrieti labai toli.

Bet Mykolas taip pat yra labai geras techniškai, stabilus ir jaunesnis už mane, tad jo atsigavimas vyksta greičiau. Bus įdomus finalas“, – neleido suabejoti jis.

Vertindamas, kokių rezultatų reikės finale prizinėms vietoms, K. Čehas įvardijo du skaičius.

„Aukso medaliui, manau, reikės 70 metrų su viršum, o kitiems – sunku pasakyti, bet galvočiau, kad apie 68 metrų“, – teigė jis.

Skirtingai nei sektoriumi skundęsis, bet devintu numeriu tarp finalininkų prasibrovęs Andrius Gudžius (63,02 m), K. Čehas priekaištų organizatoriams neturėjo.

„Per apšilimą gal ir buvo kažkiek dulkėta bei slidoka, bet vėliau man tai nekėlė problemų. Neturiu tuo klausimų jokių nusiskundimų“, – tvirtino jis.

Taip pat vienas pagrindinių rungties favoritų olimpinis čempionas švedas Danielis Stahlis su 63,79 m rezultatu kvalifikacijoje finišavo penktas.

Tuo metu bilietą į Paryžiaus žaidynes tebemedžiojantis Martynas Alekna (61,18 m) liko už dvyliktuko borto – 18-as.

Moterų disko metimo varžybose sužibėti nepavyko Ievai Gumbs. Olimpinį kelialapį savo kišenėje jau turinti 29-erių metų lietuvė kvalifikacijos A grupėje buvo tik 11-a tarp 14-os sportininkių.

Geriausiai jai pasisekė antrasis mėginimas (56,56 m), o pirmas ir trečias bandymai buvo kuklesni – 53,48 ir 54,67 m.

I. Gumbs pasirodė jau trečiajame karjeroje Europos čempionate, bet kol kas dar nė karto nėra prasmukusi į finalą.

„Kažkoks užburtas ratas man su tais Europos čempionatais. Nežinau, sunku paaiškinti, kas čia įvyko. Treniruotėse tikrai mažiau nei 58 metrai diskas neskrenda, dar prieš kelias dienas mečiau ir 62 m. Neįsivaizduoju, kas įvyko, kad taip blogai sudalyvavau“, –

Visi vyrų finalo dalyviai:

1. Mykolas Alekna – 67,50 m

2. Kristjanas Čehas – 65,64 m

3. Henrikas Janssenas – 64,74 m

4. Lukas Weishaidingeris – 63,99 m

5. Danielis Stahlis – 63,79 m

6. Lawrence’as Okoye – 63,62 m

7. Clemensas Pruferis – 63,57 m

8. Shaquille’as Emanuelsonas – 63,36 m

9. Andrius Gudžius – 63,02 m

10. Oskaras Stachnikas – 62,52 m

11. Apostolos Parellis – 62,13 m

12. Mika Sosna – 62,07 m.