Saudo Arabijoje vykusioje šimtmečio bokso dvikovoje O. Usykas varžovą siuntė į nokdauną devintame raunde ir galiausiai laimėjo skirtingu teisėjų sprendimu – 115:113, 113:114, 114:113.

T. Fury tai yra pirmas karjeros pralaimėjimas. Iki tol jis buvo laimėjęs 34 kovas ir vieną baigęs lygiosiomis. O. Usykas išlieka nepralaimėjęs – tai 22-a pergalė jam.

Po kovos T. Fury iš karto iškvietė varžovą revanšui, o O. Usykas su tuo sutiko.

37-erių O. Usykui dabar priklauso visų keturių didžiųjų organizacijų – WBC, WBA, IBF, ir WBO – sunkaus svorio čempiono diržai. Keturių diržų eroje ukrainietis tapo pirmuoju tą padariusiu boksininku.

Paskutiniu absoliučiu sunkaus svorio čempionu buvo britas Lennoxas Lewisas, tuo metu egzistavusius tris diržus suvienijęs dar 1999 m.

T. Fury kovoje buvo 17 kg sunkesnis. Britas taip pat turėjo 15 cm ūgio pranašumą, tačiau nuo pat pradžių ukrainietis ėmėsi iniciatyvos ir spaudė varžovą.

Britas atsakė galingais smūgiais į korpusą, tačiau dažniau užsiėmė šou elementais. Nuosekliai T. Fury kūną atakavęs O. Usykas atliko daug sėkmingesnes kombinacijas ir tai davė vaisių – aštuntame raunde jis praliejo varžovo kraują galingais smūgiais, kurių vienas skriejo tiesiai į nosį.

Devintame raunde ukrainietis ėmė talžyti britą ir jau ruošėsi suduoti lemiamą smūgį ant kojų nestovėjusiam T. Fury, bet jį sustabdė teisėjas, ėmė skaičiuoti nokdauną ir britą išgelbėjo tik raundo pabaiga, po kurios jis sunkiai pasiekė savo kampą.

Likusioje kovos dalyje O. Usykas toliau išlaikė tempą ir dominavo, o T. Fury jau nieko nesugebėjo pasiūlyti.

Vienam iš teisėjų skyrus pergalę britui, arenoje pasigirdo kurtinantis švilpimas.

Ši kova jau planuota senokai – ji turėjo įvykti vasario 17-ąją, bet tada T. Fury patyrė kirstinės žaizdos traumą ir teko susitikimą perkelti.

O. Usykas WBA, WBO ir IBF diržus iškovojo 2021 m., kai nugalėjo kitą britą Anthony Joshua. Vėliau jis dukart sėkmingai juos apgynė – prieš tą patį A. Joshua ir Danielį Dubois.

T. Fury WBC diržą iškovojo 2020 m., nokautavęs Deontay Wilderį.

Kovą gyvai stebėjo tokios sporto pasaulio žvaigždės kaip Cristiano Ronaldo, Neymaras, Vladimiras Kličko, Andrejus Ševčenko. Arenoje taip pat buvo Jonas Valančiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)