Tiesa, dėl vietos tarp 12 geriausiųjų, jam teko kaip reikiant paprakaituoti ir palaukti konkurentų pasirodymų.

A. Gudžius su savo geriausiu 63,02 m bandymu po A grupės metikų rikiavosi šeštas. Pirmi du jo mėginimai buvo dar prastesni – 60,55 ir 62,44 m.

„Aišku, rezultatas tai ne mano, ne taip turėjo būti, bet yra kaip yra, matėme, kaip visi mėto. Nemanau, kad ir antroje grupėje bus stebuklų. 63 metrai turėtų būti finalas. Rūbinėje kalbėjome, kad pagal dalyvių pasiruošimą normatyvas turėtų būti 64,5 m, o ne 66 m. Pagal matomą situaciją 85-90 procentų, kad būsiu finale.

Nebuvo pati lengviausia kvalifikacija. Turbūt viena prasčiausių mano karjeroje, bet ką, šešta vieta – teorinių šansų vakarui yra. Važiuoju į viešbutį pamiegoti ir atsikėlęs žiūrėsiu, ką toliau darysiu“, – dar nežinodamas, ką parodys B grupės atstovai, teigė jis.

Andrius, palyginti su B grupės dalyviais, prieš finalinę kovą vakare turės šiek tiek daugiau laiko atsigauti, tačiau to kaip kažkokio svarbaus faktoriaus neminėjo.

„Mes atėjome tokie truputį nulūžę, o jie išsimiegoję. Savi pliusai, savi minusai. Negaliu sakyti, kam bus geriau finale.