Rinktinės lyderis Danas Rapšys prieš išvykdamas į čempionatą pasidalino mintimis apie dabartinę sportinę formą, svarbiausius tikslus Belgrade ir artėjančias olimpines žaidynes.

„Važiuojame labiau pasibandyti prieš olimpiadą, turėti varžybinių startų ir pajusti daugiau tos konkurencijos, jauduliuko. Tai bus įdomu pasibandyti, ką čia esame prisitreniravę ir ką tas mano kūnas gali, ir kažko pasimokyti, kad prieš olimpiadą jau būtume viską atidirbę.

Šiaip forma yra tikrai nebloga, tik labai keistos savaitės būna – viena tai geriau, tai prasčiau. Įdomu, ant kurios savaitės Europos čempionate pataikysiu. Bet važiuoju labiau atsipalaidavęs“, – tikino jis.

Trenerių Pauliaus Povilionio ir Inos Paipelienės auklėtinis jau yra įvykdęs 200 m ir 400 m laisvu stiliumi olimpinius normatyvus, o šiame čempionate varžysis 100 m, 200 m ir 400 m plaukimo rungtyse.

Plaukimo varžybose taip pat pasirodys pirmą kartą Lietuvai atstovausianti Justine Elizabeth Murdock, Rokas Jazdauskas, Jokūbas Keblys, Tomas Lukminas, Džiugas Miškinis, Tomas Navikonis, Andrius Šidlauskas ir Kristupas Trepočka.

Šuolių į vandenį rungtyse startuos Sebastian Konecki ir Martynas Lisauskas.

Plaukikams šis čempionatas – paskutinė galimybė iškovoti olimpinius kelialapius. Atranka į olimpines žaidynes užsidaro birželio 23 dieną.