Pirmajame iš trijų bėgimų ilgai pirmavęs lietuvis galiausiai į priekį praleido kroatą Roko Farkašą ir finišo liniją kirto antras bei aštuntu rezultatu (20,78 sek.) pateko tarp dvylikos iš atrankos į vakare vyksiantį pusfinalį prasibrovusių atletų. Dar dvylika jų vietą tarp 24-ių geriausiųjų turėjo iš anksčiau – pagal reitingą.

Trys pusfinalio bėgimai vakare vyks nuo 22 val. 39 min. Į finalą pateks aštuoni greičiausieji.

„Sekėsi tikrai pagal planą. Norėjosi save realizuoti ir kiek tik įmanoma susikoncentruoti į techninius elementus. Bėgdamas pakankamai komfortiškai jaučiausi“, – sakė lietuvis, starte pademonstravęs puikų reakcijos laiką (0,112 sek.).

„Iki tam tikros ribos galvojau, kad pavyks išlaikyti pirmą poziciją, bet pats galas – 40-50 metrų – gal kažkiek pakišo koją, dėl ko ir šiek tiek sulėtėjau. Labai nekreipiau dėmesio, bet pajaučiau šalia ir konkurentą bei gal kažkiek persistengiau. Bet šiaip bėgimu esu patenkintas. Didžiąją dalį to, ką reikėjo, tikrai pavyko įgyvendinti“, – džiaugėsi G. Truskauskas.

Noro suspurdėti Gediminas neslepia ir vakare.

„Dabar reikia pailsėti ir tiesiog bandyti vakare pasirodyti ne ką prasčiau. Pusfinalyje reikės kažko panašaus į asmeninį rekordą (20,48 sek.), o gal net jį ir pagerinti. Kol kas dar neskubu užbėgti įvykiams už akių, bet pusfinalyje sieksiu kažko panašaus į geriausią asmeninį rezultatą“, – tikino jis.

Pasirodymas Romoje itin svarbus ir dėl reitingo taškų Paryžiui, kurie gali atverti kelią į antras olimpines žaidynes G. Truskausko karjeroje. 2021-aisiais Tokijuje jis buvo 39-as.

Europos čempionato šuolio į aukštį kvalifikacijoje pasirodęs Juozas Baikštys (2,12 m) liko už finalininkų borto – 24-as.

Finale varžysis 13 sportininkų, o paskutinio patekusiojo rezultatas – 2,21 m.

„Atsižvelgiant į sezono rezultatus galima sakyti, kad sekėsi normaliai – nei gerai, nei blogai. Bet žinant mano asmeninį rekordą (2,27 m), tai, ko tiek aš, tiek trenerė nori, kiek ruošiuosi ir treniruojuosi, čia yra nieko. Žinojau, kad mano forma dabar neleidžia šokti 2,30 m, galbūt galėjau įveikti 2,17 ar 2,18 m, maksimaliai – 2,20 m, tai į finalą sunkiai“, – pripažino J. Baikštys.

Antrajame Senojo žemyno čempionate dalyvavęs J. Baikštys beveik pakartojo savo geriausią sezono rezultatą (2,13 m), o birželio pabaigoje startuos Lietuvos čempionate.

Primename, kad sekmadienio rytą surengtame moterų pusmaratonyje geriausią asmeninį sezono rezultatą (1:14:56 val.) pasiekusi Loreta Kančytė finišavo 52-a tarp 69-ių dalyvių.

„Esu patenkinta, kad pasiekiau finišą – kad ir kaip tai banaliai beskambėtų. Iš tikrųjų buvo labai sunku. Bet po truputį pajaučiau, kad galiu kažką pagauti. Tokiuose čempionatuose yra svarbi ir vieta. Džiaugiuosi, kad pavijau dar kelias varžoves ir jas aplenkiau. Atidaviau tikrai viską, ką šiandien galėjau“, – sakė ji.

Europos čempionatas Romoje tęsis iki birželio 12 dienos. Jame Lietuvos garbę iš viso gina 23 lengvaatlečiai.