29-erių metų ieties metikė Romos Olimpiniame stadione vykusioje moterų ieties metimo kvalifikacijoje užfiksavo kuklų 55,85 m rezutatą ir liko toli nuo normatyvo (60,5 m).

Pirmu metimu Liveta ietį nuskraidino 55,20 m, antruoju – 55,85 m, o trečiuoju įrankis skriejo netoli, todėl atletė nusprendė anksčiau laiko išžengti iš sektoriaus.

B grupėje L. Jasiūnaitė buvo 8-a, o bendroje įskaitoje liko 17-a.

Finale, kuris numatytas antradienio vakarą 22 val. 36 min., dalyvaus tik 12 atlečių. Vos trys iš jų įvykdė nustatytą normatyvą.

Livetai iki finalininkių gretų pritrūko beveik dviejų metrų. Dvyliktas laiptelis atiteko latvei Anetei Sietinai su 57,71 m, aštuntas – kitai Latvijos atstovei Linai Mūzei-Sirmai su 58,42 m.

„Dar sunku kažką labai spręsti, dar tik išėjau iš stadiono. Šiuo metu nešauna į galvą joks aišksus pateisinimas šiam rezultatui, tiesiog reikės viską analizuoti. Esu sveika, treniruotės sklandžiai ėjosi. Šiaip iš esmės viskas buvo gerai, bet kodėl šiandien toks rezultatas tai... Tikslas minimum buvo finalas“, – graudinosi ji.

Paklausta, ar pyksta ant savęs po tokio pasirodymo, Liveta neneigė, kad kremtasi.

„Nei pykstu, nei nepykstu, tiesiog neįvykdžiau savo tikslo ir viskas“, – teigė po mėnesio jubiliejų švęsianti sportininkė.

Ji pripažino, kad lemiamu metu nesusitvarkė ir su įtampa bei spaudimu.

„Taip, buvo paskutinis metimas, kuris viską lėmė“, – apie nepavykusį trečiąjį mėginimą, kuris dar galėjo viską pakeisti, sakė L. Jasiūnaitė.

Liveta nebuvo nusiteikusi pasakoti, kaip vertina savo galimybes dar prasibrauti į Paryžiaus olimpines žaidynes, kurios jai būtų antrosios karjeroje (Tokijuje užimta 7 vieta).

„Šiuo metu sunku kažką komentuoti. Kitas mano startas – Lietuvos čempionatas“, – nukirto ji.

Prieš tai Liveta pateko į visus EČ finalus: 2018-aisiais Berlyne netgi iškovojo bronzą (61,59 m), o 2022-aisiais Miunchene buvo šešta (58,95 m), 2016-aisiais Amsterdame (53,94 m) – 12-a.

Viena iš pajėgiausių ieties metikių visoje Europoje pernai nepateko į pasaulio čempionato finalą, todėl šiemet bando sugrįžti prie sau įprastų rezultatų. Geriausias jos šios sezono rezultatas – 61,01 m.

Europos lengvosios atletikos čempionatas finišuos trečiadienį. Jame iš 23 Lietuvos lengvaatlečių beliko trys.

Lietuviai su vienintele disko metiko Mykolo Aleknos bronza įpusėjus pirmenybėms bendroje medalių lentelėje dalinasi 23-ią vietą su portugalais.

Antradienį vyrų ieties metimo atrankos varžybose savo laimę bandys Edis Matusevičius.