Šeštadienį Kamilė Gaučaitė vienintelė iš mūsų moterų imtynių komandos tęsė kovą dėl olimpinio bilieto. Šią galimybę jai suteikė Catalina Axente, kuriai lietuvė penktadienį pralaimėjo 0:6.

Vakar rumunė nukeliavo iki finalo ir padovanojo sau olimpinį bilietą bei galimybę Kamilei kautis dėl paskutinio bilieto į Paryžių svoryje.

Šios dienos varžovei Paulinei Lecarpentier iš Prancūzijos Kamilė lygioje kovoje 0:2 pralaimėjo balandį vykusiame Europos atrankos turnyre, todėl pagrįstai buvo laukiama revanšo.

Vis dėlto ir Stambule prancūzei vėl pavyko įrodyti savo pranašumą – rezultatu 0:6 nugalėjo P. Lecarpentier.

Tai buvo paskutinė mūsų šalies imtynininkių kova ant Stambulo kilimo. Deja, lietuvaitėms kol kas nepavyko įsirašyti į šalies olimpinio sporto istoriją – imtynininkų viltys atidedamos iki Los Andželo.

Diena ankščiau krito dar dvi imtynininkės.

Svorio kategorijos iki 50 kg kvalifikacijoje Gabija Dilytė 8:10 pralaimėjo baltarusei Vijaletai Čyryk, kategorijoje iki 68 kg Danutė Domikaitytė 0:10 neatsilaikė prieš kanadietę Lindą Morais, o kategorijos iki 76 kg aštuntfinalyje Kamilė Gaučaitė 0:6 nusileido rumunei Catalinai Axentei.

V. Čyryk ir L. Morais neperžengė ketvirtfinalio barjero ir nesuteikė G. Dilytei bei D. Domikaitytei vilčių kovoti paguodos varžybose.