Serbijos sostinėje Belgrade startavusiose pirmenybėse aukso medalius iškovojo Lietuvos vyrų komandinė estafetė 4 po 200 metrų laisvu stiliumi, kuriai atstovavo Tomas Navikonis, Tomas Lukminas, Kristupas Trepočka ir Danas Rapšys.

Finale lietuviai visus varžovus pralenkė daugiau nei pusantros sekundės, finišavo per 7:08,04 min. ir antrą kartą per dieną pagerino šalies rekordą.

Antra atplaukė Vengrijos komanda (7:09,59 min.), o trečia – Graikija (7:09,73 min.).

Ryte vykusioje atrankoje lietuviai taip pat buvo ne tik greičiausi, bet ir fiksavo Lietuvos rekordą – per 7 min. 9,75 sek.

Pirmajame estafetės etape plaukė T. Navikonis (1:47,43 min.), antrame – T. Lukminas (1:46,90 min.), trečiame – K. Trepočka (1:47,52 min.), o finišavo Rokas Jazdauskas (1:47,90 min.).

Lietuva jau yra iškovojusi šios rungties olimpinį kelialapį. Olimpinės estafetės sudėtis turėtų paaiškėti po Europos čempionato.

Pirmadienio vakarą į vyrų 100 m plaukimo krūtine rungties finalą pateko Andrius Šidlauskas, kuris ryte įvykdė olimpinį normatyvą ir iškovojo kelialapį į Paryžių.

Atrankoje A. Šidlauskas buvo pats greičiausias (59,36 sek.), o pusfinalyje užėmė 6 vietą (1:00,18 min.) ir plauks antradienį numatytame finale.

Plaukimo varžybose Lietuvai atstovauja Justine Elizabeth Murdock, Rokas Jazdauskas, Jokūbas Keblys, Tomas Lukminas, Džiugas Miškinis, Tomas Navikonis, Andrius Šidlauskas ir Kristupas Trepočka.

Šuolių į vandenį rungtyse pasirodys Sebastian Konecki ir Martynas Lisauskas.

Plaukikams šis čempionatas – paskutinė galimybė įvykdyti olimpinius normatyvus. Atranka į olimpines žaidynes užsidaro birželio 23 dieną.