Geriausius šalies rankininkus rinko trys balsuotojų grupės, kurių vertinimai sudarė tam tikrą galutinio sprendimo procentą: Lietuvos rankinio klubų treneriai (30 proc.), Lietuvos rinktinių treneriai ir ekspertai (30 proc.) bei visi DELFI portale balsavę skaitytojai (40 proc.).

Rankinio ekspertų nuomone, geriausia Lietuvos 2014 metų rankininkė yra Laima Bernatavičiūtė, kuri trimis balsais pralenkė Dianą Šatkauskaitę. Geriausio rankininko rinkimuose ekspertai išskyrė Arūno Vaškevičių, Vaidotą Grosą ir Augustą Strazdą. Daugiausia ekspertų balsų surinko geriausias praėjusio sezono Šveicarijos čempionato vartininkas A. Vaškevičius.

Balsuodami klubai daugiausia simpatizavo taip pat A. Vaškevičių, o už jo liko A. Strazdas ir V. Grosas, surinkę po lygiai balsų. Dar buvo paminėti R. Bernatonis bei A. Malašinskas. Tarp moterų daugiausia balsų surinko L. Bernatavičiūtė ir D. Šatkauskaitė. Klubai taip pat balsavo už Živilę Jurgutytę, Gretą Kavaliauskaitę, Kristiną Kvedarienę ir Gabiją Vidūnaitę.

Daugiausia DELFI skaitytojų balsų surinko A. Vaškevičius, kurį geriausiuoju pripažino visos trys balsuotojų grupės. Antros vietos, DELFI skaitytojų nuomone, nusipelnė Benas Petreikis, trečios – Gintautas Adamkevičius. Iš rankininkių skaitytojai aktyviausiai balsavo už G. Kavaliauskaitę, L. Bernatavičiūtę ir D. Šatkauskaitę.

Susumuotus balsus pavertus į procentus geriausiais 2014 metų šalies rankininkais išrinkti A. Vaškevičius, Šveicarijoje ginantis Vintertūro „Pfadi“ klubo vartus, ir L. Bernatavičiūtė, atstovaujanti „CJF Fleury Loiret HB“ ekipai iš Prancūzijos.

Būtent A. Vaškevičius ir L. Bernatavičiūtė kartu jau buvo pripažinti geriausiais šalies rankininkais ir 2009-ais bei 2012-ais metais.
Arūnas Vaškevičius ir Laima Bernatavičiūtė

Geriausi 2014 m. rankininkai:

1. Arūnas Vaškevičius. Laima Bernatavičiūtė.
2. Vaidotas Grosas. Diana Šatkauskaitė.
3. Augustas Strzadas. Greta Kavaliauskaitė.
4. Aidenas Malašinskas. Živilė Jurgutytė.
5. Benas Petreikis. Gabija Vidūnaitė.
6. Gintautas Adamkevičius. Kristina Kvedarienė.
7. Rolandas Bernatonis. Daiva Būtenaitė.
8. Tadas Stankevičius. Kamilė Būšaitė.
9. Gerdas Babarskas. Audinga Kniubaitė.
10. Vaidas Trainavičius. Roberta Zarembienė.



Laima Bernatavičiūtė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)