Kęstučio Galdiko ir Astos Jansonienės treniruojamos lietuvės trečiosiose rungtynėse šeštadienį 3-0 (25:17, 25:13, 25:15) nepaliko vilčių autsaiderei Danijos komandai ir iškovojo antrąją pergalę.

Tai leido grupėje užimti antrąją vietą, o kelialapiai į Europos pirmenybes atiteko penkių grupių nugalėtojoms bei keturioms geriausioms antrąsias pozicijas užėmusioms ekipoms.

Lietuvės sekmadienį sulaukė palankaus rezultato iš mačo tarp D grupės lyderių slovėnių ir prancūzių. Slovėnijos tinklininkės 3-1 įveikė varžoves, tai Lietuvos rinktinei leido pelnyti kelialapį į Europos čempionatą.

Savo darbą lietuvės šeštadienį padarė be priekaištų. Danijos tinklininkės dar priešinosi Lietuvos rinktinei setų pradžiose, bet nuo vidurio mūsiškės atitrūkdavo ir užtikrintai įrodydavo savo pranašumą.

Lietuvos komandai 15 taškų pelnė Gintarė Nutautaitė, 14 – Meda Dedūraitė, 7 – Vakarė Bartkutė, po 5 – Diana Ivčenkaitė ir Barbora Rakauskaitė, 4 – Karina Vilkicka.

„Kaip nedidelė šalis, neturinti daug tinklinio rinktinių, sukūrėme istoriją. Dabar lieka laukti kitų rungtynių rezultatų, - sakė Lietuvos rinktinės trenerių štabe dirbęs Laurynas Galdikas. – Džiaugiamės žaidėjomis, kurios išpildė sudėliotą planą ir visos komandos darbu.

Įdėjome daug darbo analizuodami kiekvienos komandos žaidimą, aiškinome žaidėjomis kiekvieną priešininkių žingsnį ir viską pasiekėme kartu“.

Grupės nugalėtoja tapo favoritė Bulgarija, paskutinėse rungtynėse 3-0 (25:18, 25:15, 25:16) nugalėjusi trečioje pozicijoje likusias šeimininkes austres.