Sportininkų triumfas

Profesionalai ir patyrę dviratininkai įnirtingai kovojo dėl čempiono taurės CRAMO Sport 100 km varžybose, kur visišką triumfą pelnė ENERGUS CYCLING TEAM dviračių komandos nariai, paskutiniame rate pasirinkę finišuoti susikibus – net penki šios komandos nariai finišavo vieningai.

Tomas Burka finišavo pirmasis, įveikęs trasą per 2 val. ir 09 min., 02,32 sek., antroji vieta atiteko Žygimantui Matuzevičiui (2 val. 09 min., 02,36 sek.) trečioji – Lietuvos ir Baltijos šalių plento dviračių čempionui – Venantui Lašiniui (2 val. 09 min., 02,37 sek.).

Moterų grupėje staigmenų nebuvo – 50 km distancijoje per 1 val. ir 7 min. 35 sek. greičiausiai finišavo ir čempionės titulą apgynė 2023 metų nugalėtoja Daiva Ragažinskienė. Antroji buvo Monika Liutinskaitė įveikusi trasą per 1 val. ir 11 min. 28,01 sek. o trečiąją poziciją užėmė Viltė Kriaučiūnaitė finišavusi per 1 val. ir 11 min. 28,02 sek.

Ypatingi svečiai

Tarp svečių ir daugiatūkstantinėje dviratininkų minioje buvo galima išvysti Vilniaus miesto merą Valdą Benkunską, kuris ir davė šūvį CRAMO Sport važiavimui, gausią žymių dviratininkų kaip Lietuvos plento ir treko dviratininkę Daivą Ragažinskienę, „IKI Velomaratono“ ambasadorių Ramūną Navardauską bei daug kitų. Taip pat, dalyviai ir svečiai galėjo sutikti ir garsius krepšininkus, Rimantą Kaukėną ir R. Kaukėno fondo veikloje dalyvaujančius Darjušą bei Kšištofą Lavrinovičius.

Jau tradicija tapusios stilingiausio dalyvio varžybos šiemet dalyvius nustebino, nes buvo išrinkti net 15 stilingiausių nugalėtojų ar nugalėtojų komandų. Stilingiausius išrinko ir sveikino „Toyota“ ir „Corny „ įsteigtais prizais. Taip pat, „Toyota“ rūpinosi dviratininkus lydinčiais ir saugančiais trasoje automobiliais bei kvietė dalyvius išbandyti savo fizinius pajėgumus laikant 16 kilogramų sveriantį „Toyota“ ratlankį.

Jauniausias ir vyriausias dalyvis, gausiausia komanda

Nepamiršti ir kiti dalyviai – jauniausias dalyvis tapo prieš kelias savaites gimęs Linas, o vyriausiu – į devintą dešimtį įkopusi Marija Juknienė. Gausiausias komandas antrus metus iš eilės surinko „#EnergySmart“, „Light Conversion“ ir „Danske Bank“.

Kaip ir kasmet, dalyviai ir žiūrovai laiką leido „IKI Velomaratono“ miestelyje, kuriame galėjo susipažinti su naujausiomis dviračių technologijomis, pakildami su CRAMO keltuvu pasižvalgyti iš pauksčio skrydžio, gilinti pirmosios pagalbos įgūdžius, bei sužinoti daugiau apie saugų eismą.

Šventėje – rekordai ir triukai

Be viso to, jau penktus metus iš eilės atvykusiuosius akrobatiniais triukais stebino latviai „Greentrials“ bei prie renginio programos prisidėjo ir Aidas Saulis iš Twinnation įveikęs save ir pagęrinęs L-sit Muscle ups Pasaulio Gineso rekordą.

Decathlon Mėgėjų važiavime dviratininkai galėjo pasirinkti tarp 10, 20 ir 30 km ilgio trasų įveikiant nuo 1 iki 3 ratų. Cramo Sport važiavimą sudarė 100 km arba 50 km vyrams ir moterims priklausomai nuo amžiaus (10 arba 5 ratai po 10 km), o Cramo Semi-Sport įveikė 50 km (5 ratus po 10 km). „Terrasport“ riedutininkai, paspirtukininkai ir riedlentininkai ir vaikai riedėjo 2,4 km trasoje.