„Tiek fiziškai, tiek psichologiškai atsigavęs ir sunkiai treniravęsis jis vėl trokšta pergalių. Spalio mėnesį K. Navickas dalyvaus keturiuose iš pasaulio reitingo turnyruose Olandijoje, Šveicarijoje, Izraelyje ir Vokietijoje“, – pasakoja asmeninis jo ir Akvilės Stapušaitytės treneris
Juozas Špelveris.

Dabar K. Navickas pasaulio vyrų vieneto reitinge yra žemoje sau 130-oje pozicijoje (prieš kryžminių kelio raiščių traumą aukščiausia jo vieta buvo 38 - DELFI).

Kitų metų gegužės 1 dieną prasidės 12 mėnesių truksianti atranka į 2016-ųjų Rio olimpines žaidynes.

Pasaulio reitingo turnyrai pagal pajėgumą yra 6 pakopų. Turnyras Olandijoje priklauso ketvirtai iš jų. Aukščiausią reitingą jame turi 25-ta pasaulio raketė anglas Rajivas Qusephas, su kuriuo kauniečiui gali tekti susitikti dėl patekimo į pusfinalį.

Pirmo rato susitikime lietuvis per 26 minutes 3:0 (11:6, 11:8, 11:7) susitvarkė su jauna kylančia Vokietijos badmintono viltimi Patricku Kaemnitzu (532 vieta).

Antrame susitikime per 16 minučių K. Navickas 3:0 (11:2, 11:5, 11:4) nušlavė 188-ą pasaulio vyrų reitingo raketę čeką Pavelą Florianą.

Ketvirtadienį lietuvio laukia ukrainiečio V. Atraščenkovo (101) ir indoneziečio A. Pratamos (184) poros nugalėtojas.

Nepasisekė kitai Lietuvos olimpietei Akvilei Stapušaitytei (110), kuri
1:3 (11:10, 3:11, 6:11,9-11) per 37 minutes pirmame susitikime nusileido
prancūzei Perrine Lebuhanic (121). Tačiau lietuvė buvo persišaldžiusi ir 10 dienų nesitreniravo.

Turnyras Šveicarijoje yra trečios pakopos, Izraelyje – antros, o Vokietijoje – penktos.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją