Kanoja dviviete V. Korobovas kartu su panevėžiečiu Ž. Jusiu (treneris P.Bespalovas) 200 m distancijoje tarp šešiolikmečių iškovojo sidabrą.

Kitiems Lietuvos sportininkams medalių iškovoti nepavyko, bet 200 m distancijoje vienvietėmis sėkmingai pasirodė kanojininkai Ž. Jusys (4- ta vieta) ir baidarininkas R. Puzonas (6-a vieta). Kanojininkas O. Murza 500 m distancijoje buvo penktas, o D. Murza ir D. Valteris kanoja dviviete 1000 m distancijoje finišavo ketvirti.

Į Olimpinių vilčių varžybas Vengrijoje susirinko 26 valstybių sportininkai iš keturių kontinentų. Šios varžybos laikomos pačiomis svarbiausiomis tarptautinėmis varžybomis jauniesiems sportininkams, nes irkluotojai vienvietėse valtyse rungtyniauja tik su savo bendraamžiais. Yra trys amžiaus grupės: iki 15 metų, iki 16 metų ir iki 17 metų amžiaus.

Tai leidžia anksčiau atsiskleisti jauniems talentams, nes pasaulio ir Europos jaunių čempionatuose yra tik viena amžiaus grupė - iki 18 metų amžiaus, o jaunučių bei jaunių grupėse net vienerių metų skirtumas turi didelės reikšmės.

2011 metais tokiose pačiose varžybose Lenkijoje tarp 17-mečių nugalėjo kanojininkas H. Žustautas, o jau šiais metais Europos jaunių čempionate vilnietis tik 0,006 sek. nusileido Baltarusijos sportininkui ir iškovojo sidabro medalį.

Šiemet į Szegedą atvyko gausi 35 Lietuvos sportininkų komanda, sudaryta iš įvairių miestų atstovų. Tai puiki proga jauniesiems Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojams pasisemti tarptautinių varžybų patirties bei susipažinti nuostabia Szegedo irklavimo trasa, kurioje nuolat vyksta ir suaugusiųjų pasaulio ir Europos čempionatai bei pasaulio taurės etapai.

Būtent šioje irklavimo trasoje Lietuvos kanojininkai Raimundas Labuckas ir Tomas Gadeikis, stebint 25000 žiūrovų, 2011 metais trečią kartą iš eilės iškovojo pasaulio čempionų titulą kanoja dviviete 200 m distancijoje.

Beje, olimpinis vicečempionas Jevgenijus Šuklinas taip pat Szegede 2011 metais iškovojo olimpinį kelialapį į Londoną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)