Pirmadienį Rusijos sostinėje suorganizuotame renginyje iškilmingai žygiavo ir Vladimirui Putinui saliutavo Tokijo olimpinių žaidynių gimnastikos čempionas – 25-erių Nikita Nagornis.

„Dabar aš noriu paskambinti savo seneliams. Kai aš jiems pasakiau, jog dalyvausiu šiame parade, jie apsipylė ašaromis iš laimės“, – Rusijos naujienų agentūra TASS po renginio citavo sportininką.

N. Nagornis dėl savo politinių pažiūrų ir veiksmų jau anksčiau buvo susilaukęs skeptiško ir griežto Vakarų šalių įvertinimo. Dėl to, kad palaiko Rusijos sukeltą karą Ukrainoje, sportininkas jau yra išmestas iš Vokietijos gimnastikos klubo „TG Star“, kuriam atstovavo.

Gimnastas turi karinį laipsnį, priklauso Rusijos nacionalinei gvardijai ir yra sukarintos Jaunųjų kadetų tautinio judėjimo organizacijos narys.

N. Nagornis Tokijo olimpinėse žaidynėse triumfavo kartu su Rusijos gimnastikos rinktine, individualiose varžybose jis yra tapęs olimpiniu ir pasaulio vicečempionu.

Nikita Nagornis

„Insidethegames“ Maskvoje vykusio renginio metu užfiksavo ir daugiau Rusijos atletų.

Su Z simboliu pažymėtais marškinėliais ir medaliais tarp parado kviestinių svečių buvo gimnastės Dina ir Arina Averinos, dalyvių gretose šmėkščiojo slidininkas Aleksandras Bolšunovas ir dukart olimpinis plaukimo čempionas Jevgenijus Rylovas, kurį Tarptautinė plaukimo federacija jau suspendavo devyniems mėnesiams dėl dalyvavimo V. Putino organizuotame koncerte Lužnikų stadione, kur buvo reiškiamas aktyvus palaikymas „karinei operacijai“ Ukrainoje. J. Rylovas neteko ir pagrindinių savo užsienio finansinių rėmėjų palaikymo.

Galima prisiminti, kad karo pradžioje akibrokštą sukėlė ir kitas Rusijos gimnastas Ivanas Kuliakas, Katare vykusių pasaulio taurės varžybų metu ant prizininkų pakylos žengęs su karine simbolika – Z raide pažymėtais marškinėliais.

Kasmetinis paradas, skirtas vadinamajai Pergalės dienai pažymėti, Maskvos Raudonojoje aikštėje vyko pirmadienį. Jo metu V. Putinas pareiškė, kad rusų pajėgos Ukrainoje tęsia kovą su „nacizmu“ ir „Tėvynę gina nuo absoliučiai nepriimtinos grėsmės“, postringavo, kad NATO šalys nenorėjo išgirsti Rusijos bei kėlė jai pavojų.

Lyginant su ankstesnių metų pompastika, šį sykį paradas buvo kiek kuklesnis. Jame nebuvo užsienio svečių, tradiciškai demonstruoti tankai ir kita karinė technika, tačiau oro pasirodymai atšaukti dėl neva „prastų oro sąlygų“, nors virš Maskvos buvo giedras dangus.

Renginyje dalyvavo maždaug 11 tūkst. karių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)