Sausį socialiniame tinkle „Facebook“ dailiojo čiuožimo čempionate dirbusi mergina paskelbė, kad per renginį šiurkščiu elgesiu pasižymėjo sporto žurnalistas Ervinas Kvitkauskas ir Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) prezidentas Vytautas Jasutis. Mergina nurodė, kad buvo nepagrįstai išmesta iš „Žalgirio“ arenos, kai susiginčijo su E. Kvitkausku, kuris esą trukdė darbui. Mergina taip pat skelbė, kad renginyje dirbo be sutarties, nes tokios nesulaukė.

Kauno apylinkės teismas trečiadienį pranešė, kad Kauno rūmuose gautas civilinis ieškinys dėl garbę ir orumą žeminančių bei neatitinkančių tikrovės duomenų paneigimo.

Teismo atstovė Tautvilė Merkevičiūtė Eltai patvirtino, kad į teismą kaip ieškovas kreipėsi E. Kvitkauskas, o atsakovė šioje byloje yra Kaja Brilė.

„Civilinis ieškinys susijęs su Kaune vykusiu Europos dailiojo čiuožimo čempionatu, kurio metu kilo konfliktas tarp vieno iš renginio organizatorių Ervino Kvitkausko ir renginio savanorės“, – rašoma teismo pranešime.

Ieškovas teismo prašo pripažinti, kad atsakovė socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Feminizmas“ paskelbė įrašą, kuriame paskleidė tikrovės neatitinkančius duomenis, kurie žeminą jo garbę ir orumą, įpareigoti paskelbti paneigimą, panaikinti tam tikrus išdėstytus teiginius bei priteisti visas turėtas bylinėjimosi išlaidas.

Pasak T. Merkevičiūtės, E. Kvitkauskas neprašo priteisti jam neturtinę žalą, prašo tik atlyginti bylinėjimosi išlaidas.

Atsakovė su šiuo ieškiniu nesutinka, teismo prašo jį visiškai atmesti ir priteisti turėtas bylinėjimosi išlaidas.

Bylą nuspręsta nagrinėti paruošiamųjų dokumentų būdu. Trečiadienį buvo nustatytas 14 dienų terminas proceso šalims pateikti sekančius dokumentus, ieškovui – dubliką, atsakovei – tripliką.

ELTA primena, kad Kauno policija, atlikusi tyrimą dėl incidento Europos dailiojo čiuožimo čempionate, skyrė administracines nuobaudas vienam organizatorių E. Kvitkauskui bei savanorei K. Brilei. Jiems nuobaudos skirtos dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją