Rodyti dar nenori

„Fotografui mažiukės dar nenoriu rodyti. Aš labai tikiu prietarais“, – Viktorija atsiprašė, kad viešai nenori skelbti dukros nuotraukų, bet mielai sutiko pasakoti apie savo motinystę.

Prieš mėnesį susilaukusi dukrytės septynkovės atstovė sakė planus dėl nėštumo derinusi net ir su treneriu.

„Mane jau seniai persekiojo traumos. Pavargau nuo jų ir nuo skausmo. Reabilitacija nepadėjo, achilo skausmai nepraėjo. Treneriui sakau: žinot, jaučiu, kad mano organizmas pavargo, noriu poilsio“, – pasakojo V.Žemaitytė, pernai iš Šendžene (Kinija) vykusių pasaulio studentų vasaros žaidynių parsivežusi sidabro medalį.

Kodėl kūdikiui pasirinko olimpinius metus? Juk kiekvieno sportininko svajonė yra bent dalyvauti šiose prestižinėse varžybose.

„Kas iš to, kad įvykdysiu normatyvą, bet nuvykusi į opimpiadą nieko gero neparodysiu. Būdavo taip: po vienų varžybų taip pavargstu, kad nebelieka jėgų kitoms“, – apgailestavo moteris, jau senokai troškusi susilaukti mažylio.

Šia svajone ji tikisi pasinaudoti ir kaip galimybe ne tik pailsėti nuo sporto, bet ir sustiprėti.

„Esu girdėjusi, kad tuomet, kai moteris pagimdo, jos organizmas atsinaujina. Tikiuosi, kad ir man nėštumas bus į naudą“, – sako Viktorija, kuriai niekada netrūko jaunatviško grožio.

Pasaulį išvydo per anksti

Vardą dukrytei – Tėja – V.Žemaitytė išrinko dar nėštumo pradžioje.

„Esu girdėjusi, kad vaikui vardą turi išrinkti mama“, – šiomis žiniomis jaunoji mama ir pasinaudojo.

Mažoji gimė vos 2,550 kg svorio ir 49 cm ūgio. Ji buvo tokia maža, nes pasaulį išvydo net penkiomis savaitėmis anksčiau. Žinia apie ankstesnį kūdikio atėjimą sportininkės neišgąsdino.

„Žinojau, kad tokia tikimybė gali būti“, – buvo pasirengusi Viktorija.

Jai buvo atliktas cezario pjūvis.

„Dabar jau esu atsigavusi, bet po operacijos kelias dienas buvo labai sunku, – teigė kaunietė, kurios namuose krykštaujanti mažylė jau sveria 3,210 kg. – Vakar buvome svertis ir su visa šeima pažymėjome pirmą dukros jubiliejų – mėnesio sukaktį.“

Priaugo net 24 kilogramus

Viktorija nusijuokė, paklausta, kiek per nėštumą buvo priaugusi svorio.

„Daug – 24 kilogramus, – įvardijo svorį ir laukė reakcijos. Kiek palaukusi patikslino: – Jeigu būčiau buvusi labai žema, tiek priaugti tikriausiai būtų buvę didelis šokas organizmui.“

V.Žemaitytės ūgis – 185 cm.

Jaunoji mama pasakojo, kad priaugti 24 kg visiems atrodė labai daug.

„Bet kai pamatydavo, sunkiai patikėdavo, kad iš tiesų tiek esu priaugusi. Nelabai tragiškai atrodžiau. Svoris labai tolygiai pasiskirstė, bet pilvukas buvo tikrai didelis“, – nusijuokė Viktorija.

Ji jau beveik sugrįžo į buvusias prieš nėštumą kūno formas.

„Dabar beliko šeši priaugti kilogramai“, – džiaugėsi liekna moteris.

Anksčiau retai kada nusėdėdavusios vienoje vietoje kaunietės dienotvarkė, gimus mažylei, pasikeitė kardinaliai.

„Dirbu ir naktį, ir dieną – kas tris valandas Tėją maitinu. Mergaitė gana rami, leidžia pailsėti. Bet miego trūksta, tad nusnaudžiu ir dieną su ja“, – pasakojo V.Žemaitytė.

Ji neslėpė, kad toks režimas nevargina, bet yra gana nuobodus.

„Norisi kur nors išeiti, išbėgti“, – įsisvajojo jauna mama.

Vėl svaigsta dėl sporto

Besidžiaugdama augančia dukryte sportininkė jau svajoja apie dalyvavimą varžybose.

„Jau svaigstu, galvodama apie sportą. Jau ir treneriui skambinau, sakiau, kad planuoju grįžti. Noriu pradėti judėti sporto klube“, – planavo V.Žemaitytė.

Ji tvirtino, kad norėtų varžybose dalyvauti jau šią žiemą.

„Kojos neskauda, jaučiuosi kaip sveikas žmogus, bet dar nežinau savo galimybių. Reikėtų mėnesį sporto klube pasitreniruoti, po to sugrįžti į maniežą ir ten pasitikrinti savo galimybes“, – kalbėjo jauna mama.

Kaunietė jau suplanavo sau kelis laisvus vakarus per savaitę.

„Vyras dirba iki šeštos valandos vakaro, tad dieną ištrūkti nėra jokių prošvaisčių. Bet sporto klubas dirba iki dešimtos valandos vakaro, tad laiko pasportuoti man užtektų“, – žino Viktorija.