Trečiadienio popiete svečiai apsilankė Vilniaus Vingio parko regbio aikštėje, kur stebėjo sostines bendrojo lavinimo mokyklų mokinių finalines regbio varžybas bei jų nugalėtojams ir prizininkams įteikė apdovanojimus.

Vakarinėje vizito dalyje J. C. Baque ir P. Robinas susipažino su Lietuvos regbio federacijos veikla, nuveiktais darbais bei ateities planais. Svečiai liko patenkinti Lietuvos regbyje vykstančiomis permainomis ir paprašė kai kuriuos lietuvių projektus pristatyti lapkričio mėnesį vyksiančioje FIRA-AER asamblėjoje Briuselyje.

Ketvirtadienį J.C. Backue ir P. Robin kartu su Lietuvos regbio federacijos vadovais apsilankė Lietuvos Kūno kultūros ir sporto departamente, kur susitiko su generaliniu direktoriumi Klemensu Rimšeliu. Įtemptos dienotvarkės pabaigoje Europos regbio federacijos prezidentas bei Teisėju komisijos pirmininkas viešėjo Lietuvos tautiname Olimpiniame komitete ir bendravo su jo prezidentu Artūru Poviliūnu bei kitais atsakingais Lietuvos tautinio olimpinio komiteto atstovais.

A. Poviliūnas svečius apdovanojo LTOK lėkštėmis. Jean-Claude'as Baque įteikė LTOK vadovui aukščiausią FIRA apdovanojimą – aukso medalį.

„Jų nėra daug, dovanojame tikrai nusipelniusiems“, - sakė Europos regbio federacijos prezidentas. Jis padėkojo A. Poviliūnui už paramą regbiui integruojantis į olimpinių žaidynių programą. Po to vyko dalykiški pokalbiai apie regbio sporto šakos vystymą bei perspektyvas.

Iš Lietuvos svečiai išskrido į Latvija, kur susitiks su šios šalies regbio federacijos atstovais.
Jeanas-Claude'as Baque ir Artūras Poviliūnas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją