Titulą apgynė broliai iš Kroatijos Martinas ir Valentas Sinkovičiai, 2 km nusiyrę per 6 min. 35,93 sek. Antri finišavę ispanai Aleixas Garcia Pujolaras ir Rodrigo Conde Romero atsiliko 2,53 sek.

Įpusėjus distancijai į trečią vietą pakilę lietuviai nugalėtojams pralaimėjo 6,18 sek. Už jų išsirikiavo Serbijos, Graikijos ir Italijos įgulos.

Pirmą medalį Lietuvai Miunchene atnešę D. Nemeravičius ir A. Kelmelis porinę dvivietę kartu irkluoti pradėjo tik šiame sezone.

Naują duetą papuošusi bronza leido išvengti nemalonios spragos: per pastarąjį dešimtmetį tuščiomis iš žemyno irklavimo pirmenybių Lietuvos rinktinė grįžo tik 2019 metais.

Dovydas Nemeravičius (kairėje), Armandas Kelmelis

Prieš tai sekmadienį vienvietininkė Viktorija Senkutė B finale finišą pasiekė per 8 min. 32,93 sek. ir galutinėje įskaitoje užėmė dešimtą vietą.

Primename, kad šeštadienį dvi Lietuvos irkluotojų įgulos liko per žingsnį nuo medalių. Moterų porinių dviviečių finale ketvirtos buvo Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė, tokią pačią vietą užėmė ir pavienę dvivietę irkluojantys broliai Domantas ir Dovydas Stankūnai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją