Pirmasis į finalą pateko Rolando Maščinsko ir Sauliaus Ritter duetas porinių dviviečių (17 įgulų) pirmajame pusfinalio plaukime finišavęs antras. Lietuviai 2000 m distanciją įveikė per 6 minutes 14,76 sekundės ir 0,89 sekundės nusileido plaukimą laimėjusiems italams Alessio Sartoriui bei Romano Battistiui.

Trečią vietą šiame pusfinalio plaukime užėmė ir taip pat į finalą pateko Serbijos irkluotojai Marko Marjanovičius ir Aleksandras Filipovičius (6:17,15), o už pagrindinio finalo liko Čekijos, Estijos bei Prancūzijos įgulos.

Vyrų vienvietininkų (16 įgulų) pirmajame pusfinalio plaukime Mindaugas Griškonis sugaišo 6 minutes 55,51 sekundės ir aplenkė visus varžovus. Šiame plaukime kelialapius į finalą dar užsitikrino antrą bei trečią vietas užėmę atitinkamai kroatas Damiras Martinas (6:57,77) bei vengras Peteris Galambosas (7:01,22).

Moterų vienvietininkių (13 įgulų) antrąjį pusfinalio plaukimą laimėjusi Donata Vištartaitė sugaišo 7 minutes 39,03 sekundės ir 4,12 bei 7,56 sekundės aplenkė antrą bei trečią vietas užėmusius bei taip pat į finalą patekusias atitinkamai serbę Ivą Obradovič bei rusę Julią Leviną.

Finaliniai plaukimai vyks sekmadienį.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)