Aiškiu dvikovos favoritu buvo laikomi tik pernai į pasaulio čempionato II diviziono A grupę smuktelėję vengrai, ir savo statusą jie patvirtino ant ledo.

Šeimininkai tik pirmame kėlinyje prilygo oponentams, rungtynes laimėjusiems rezultatu 8:2 (1:1, 4:0, 3:1).

Lietuvos komandai pirmą įvartį po Roko Bazio perdavimo 15 min. pelnė Vilius Krakauskas, o 45 min. rezultatą kiek sušvelnino Deividas Četvertakas.


Antroje vietoje finišavę latvio Aigaro Ciprusso auklėtiniai dar prieš paskutinę dvikovą buvo užsitikrinę šešių komandų turnyro sidabro medalius. Šios spalvos apdovanojimus jie laimėjo trečius metus iš eilės.

Elektrėnuose jie 6:5 palaužė estus, po pratęsimo ir baudinių 2:1 įveikė korėjiečius, 4:1 susitvarkė su kroatais ir tokiu pačiu santykiu – su olandais.

Geriausiu čempionato vartininku pripažintas Lietuvos rinktinės atstovas Artūras Pavliukovas, gynėju – jo tautietis Domantas Čypas, puolėju – vengras Vilmosas Gallo, po mače su Lietuva pelnyto vieno įvarčio ir dviejų rezultatyvių perdavimų tapęs ir rezultatyviausiu turnyro ledo ritulininku.

„Mums pavyko surengti sėkmingą turnyrą Elektrėnuose, kuriame užpildėme 90 – 95 procentus vietų tribūnose. Čempionato sėkmę pabrėžė ir tarptautinės ledo ritulio federacijos atstovas, Prancūzijos ledo ritulio federacijos prezidentas Lucas Tardiffas. Džiugu, jog galime organizuoti tokius čempionatus ir jie sulaukia didžiulio susidomėjimo“, - po uždarymo ceremonijos sakė organizacinio komiteto vadovas Remigijus Valickas.

Kitose šeštadienio rungtynėse Pietų Korėja 2:4 pralaimėjo Kroatijai ir, likusi paskutinė, iškrito į B grupę. Bronzos medaliais pasidabino estai, 5:3 nugalėję Olandiją.

II diviziono A grupė yra ketvirta pagal pajėgumą pasaulio pirmenybių pakopa.

Galutinė turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po pratęsimo, pralaimėjimai po pratęsimo, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Vengrija 5 5 0 0 0 36:9 15
2. Lietuva 5 3 1 0 1 18:16 11
3. Estija 5 3 0 0 2 27:26 9
4. Kroatija 5 2 0 0 3 13:21 6
5. Olandija 5 0 1 0 4 14:23 2
----------
6. Pietų Korėja 5 0 0 2 3 15:28 2

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)