Vilniečiams pavyko aplenkti kitas 33 komandas, o iš viso „Ąžuolo“ klubas sukomplektavo pilnas tris komandas, kurios visos sėkmingai įveikė estafetės rungtį.

„Ąžuolo“ orientacininkams pavyko įsiveržti į priekį jau po pirmųjų etapų ir lyderių pozicijos nepaleido iki pat varžybų pabaigos.

11 etapų estafečių varžybas vilniečiai įveikė per 3 val. 27 min. 1 sek. Varžybų pabaigoje jiems įkandin nuolatos bėgo Šiaulių „Igtisos“ komanda. Paskutiniame etape bėgęs Vilius Aleliūnas buvo beveik sumažinęs deficitą, tačiau aplenkti varžovų nebepavyko. Antrąją vietą užėmusi Šiaulių ekipa nuo lyderių atsiliko vos 19 sek.

„Mumis niekas netikėjo, net komandos sudarytojas Gediminas Misius. Šiemet, mūsų vertinimu, komandos nariai buvo ne tokie stiprūs, todėl iš tos pusės mes labai džiaugiamės, kad mums pavyko tą padaryti“, – pergale džiaugėsi Vilniaus „Ąžuolo“ atstovė ir Lietuvos orientavimosi sporto rinktinės narė Indrė Valaitė.

Favorite laikyta „Igtisos“ komanda suklupo dar varžybų pradžioje – pirmajame etape bėgusi moteris neišvengė klaidų.

„Mes galvojome, kad „Ąžuolas“ galėjo mums įkąsti, bet viena stipriausių moterų pas mus nelabai gerai prabėgo pirmąjį etapą, dėl ko nepavyko kitiems jau sumažinti deficito. Net ir stipriausi neišvengia klaidų“, – sakė paskutiniame etape bėgęs „Igtisos“ atstovas Vilius Aleliūnas.

Dėl trečiosios vietos vyko taip pat įnirtinga kova. Paskutiniame etape beveik kartu startavo Vilniaus „Perkūno“ atstovas Darius Sadeckas ir Prienų „Šilo“ komandos narys Algirdas Bartkevičius. Visą distanciją kova vyko apylygė, tačiau finišo arenoje pirmasis pasirodė A. Bartkevičius.

Klubų komandos yra sudaromos iš 11 sportininkų, tarp kurių turi būti vyrų ir moterų elito atstovų bei veteranų ar jaunimo grupių dalyvių.

Kasmet nuo 1993 metų vykstančias klubų taurės varžybas Vilniaus „Ąžuolo“ komanda laimėjo jau šeštąjį kartą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją