Šios varžybos skiriasi nuo kitų tuo, jog pagrindinė kova vyksta komandinėje įskaitoje. Komandas sudarė po 20 merginų ir 20 vaikinų jaunučių ir suaugusiųjų tarpe. Du geriausi plaukikai kiekvienoje rungtyje pelnė komandinius taškus. Už pirmąją vietą skiriami 7 taškai, už antrąją - 5, trečią - 4, ketvirtą – 3, penktą – 2 ir šeštą 1 taškas.

Plaukikai privalo siekti ne tik savo asmeninių rezultatų, bet ir plaukti ne sau, o komandai naudingus nuotolius. Tiek Estija, tiek Latvija, tiek ir Lietuva į šias varžybas delegavo geriausius savo plaukikus, kurie atrinkti kiekvienos šalies nacionaliniame čempionate.

Pasibaigus varžyboms paaiškėjo, jog Lietuva ir suaugusiųjų, ir jaunučių įskaitoje iškovojo pirmąsias vietas.

Suaugę laimėjo gan užtikrintai: LTU 321, EST 241, LAT 201. Daugiausiai komandinių taškų Lietuvai, suaugusiųjų įskaitoje, pelnė Danas Rapšys ir Vaiva Gimbutytė.

Jaunučių įskaitoje kova buvo žymiai atkaklesnė ir nugalėtojas sprendėsi paskutinėse rungtyse: LTU 233, EST 222, LAT 183. Daugiausiai taškų jaunučiams pelnė Matas Lataitis ir Beatričė Kanapienytė.

„Mūsų komandinio darbo taktika pasiteisino, laimėjom varžybas, dėkoju sportininkams ir treneriams už pasiaukojimą dėl komandos“ – sakė Lietuvos rinktinės vyr. treneris Žilvinas Ovsiukas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)