Praėjusį savaitgalį (rugpjūčio 20-21 d.) Lietuvos čempionais tapę septyniolikti pagal reitingą Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis keturių porų A grupės turnyre penktadienį per 29 minutes 2–0 (21:17, 21:10) nugalėjo pirmą reitingą turinčius graikus Angelą ir Vasilei Mandilarius ir, nepriklausomai nuo paskutinės dvikovos, užsitikrino pirmą vietą grupėje ir tiesiogiai pateko į pirmenybių aštuntfinalį.

Trečiame ture lietuviai dar žaidė su dvi nesėkmes patyrusiais armėnais Ašotu Balabekianu ir Ramziku Hakobianu ir laimėjo nieko nelemiantį mačą per 29 minutes 2–0 (21:10, 21:12).

Merginų E grupės antro turo mače penktos pagal skirstymą Indrė Andriukaitytė poroje su Irina Zlobnina po 41 minutę trukusios kovos 2–1 (21:16, 16:21, 15:10) palaužė Izraelio atstovių Katrinos Ziberman ir Anitos Deev (21) pasipriešinimą ir užsitikrino vietą atkrintamose varžybose.

Trečiame ture Lietuvos paplūdimio tinklininkių laukė dvikova dėl pirmos vietos grupėje ir tiesioginio kelialapio į aštuntfinalį su taip pat du susitikimus laimėjusiomis austrėmis Nadine ir Teresa Strauss (12). Mūsiškės buvo pajėgesnės po 36 minučių kovos 2–0 (21:16, 21:18) ir dabar kovos aštuntfinalyje.

Iš viso pirmenybėse Graikijoje dalyvauja po 32-i vaikinų ir merginų poras, suskirstytas į aštuonias grupes vaikinų ir merginų turnyruose o į atkrintamas varžybas pateks po tris geriausias kiekvienos grupės komandas.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją