Olimpinėje distancijoje triumfavo patyręs Marijus Butrimavičius („Trakų triatlono būrelis“). Jis 1,5 km Vijūnėlės tvenkinyje nuplaukė, 40 km numynė dviračiu ir 10 km nubėgo per 1 val. 58 min. 58 sek.

Tai buvo jau antrasis jo laimėtas šio sezono LTT etapas.

„Jonavoje turėjome atnaujintą dviračių trasą, kuri gana greita. Esu patenkintas savo rezultatu būtent dviračiuose, nes tokiu tempu aš tik per treniruotes važiuoju, o čia dar reikėjo po to bėgti.

Po dviračių rungties į tranzitą atbėgome kartu su Gediminu Pajėda, bet pavyko greitai „prasisukti“ tranzite, o po to labai gerai jaučiausi bėgdamas. Šiai rungčiai prieš tai skyriau nemažai dėmesio, todėl jautėsi visas įdirbis“, - prisipažino M. Butrimavičius.

Antrąją vietą užėmė Gediminas Pajėda (2:03.23), trečiąją – Mantas Jablonskis (2:04.37).

Tarp moterų nugalėjo Gabrielė Garbauskaitė – 2 val. 19 min. 43 sek. Tai taip pat buvo antrasis jos laimėtas LTT etapas.

Sportininkė džiaugiasi, kad pavyko gerokai pagerinti savo asmeninį rekordą šioje trasoje.

„Pernai čia Jonavoje pasiektą rezultatą pavyko pagerinti 6 minutėmis. Šiek tiek pakeista dviračių trasa, bet keletas kalniukų išliko. Ir, žinoma, bėgimo trasa Jonavoje yra tikras simbolis. Ji labai sunki. Bendrai tai buvo karšta, bet labai smagu. Džiaugiuosi savo rezultatu“, – teigė G. Garbauskaitė.

Gabrielė Garbauskaitė

Antrąją vietą užėmė Rūta Juškevičiūtė (2:25.46), trečiąją – Ula Giniotytė (2:26.15).

Perpus trumpesnėje sprinto distancijoje greičiausias buvo Mantas Bartkus – 1 val. 4 min. 17,9 sek. Antrąją vietą užėmė Jonas Beleška (1:06.01), trečiąją – Radoslavas Lajevskis (1:06.34).

Moterų prizininkėmis tapo Lina Vasiljevienė (1:16.55), Indrė Statkė (1:17.13) ir Neringa Makarskienė (1:18.48).

„Tri-Fun“ rungtyje nugalėtojais tapo Justinas Urba ir Emilija Vasiljevaitė, o vaikų triatlone triumfavo Dominykas Kazlauskas bei Elija Griciūtė.

Taip pat Jonavoje vyko trijų ilgiausių distancijų estafečių varžybos, o patys mažiausi sportininkai savo jėgas išbandė nuotaikingoje „Splash & Run“ rungtyje.

Tuo pačiu kartu vyko ir Lietuvos amžiaus grupių sprinto distancijos triatlono čempionatas.

Bendroje LTT olimpinės distancijos įskaitoje po trijų etapų pirmauja M. Butrimavičius (2978 tšk.), lenkiantis G. Pajėdą (2934 tšk.) ir Tomą Burbulį (2858 tšk.).

Moterų lyderių trejetą sudaro L. Vasiljevienė (2767 tšk.), Živilė Krisiūnaitė (2388 tšk.) ir Dovilė Rimutė (2372 tšk.).

Ketvirtas LTT etapas bus surengtas rugpjūčio 18 dieną Veisiejuose.