Vyrų varžybų, kuriose dalyvavo 45-i sportininkai, finale M. Šalkauskas permainingoje kovoje 75:54 įveikė antrą šalies pulo čempionato finalą karjeroje pralaimėjusį šešiolikmetį vilnietį Pijų Labutį („PoolMasters“).

Pusfinalyje M. Šalkauskas 75:67 įveikė kaunietį Mantą Nedzviecką (BK „Entry“), o P. Labutis 75:42 nugalėjo šiaulietį Audrių Biliūną (SK „Vijolė“).

Vyrų turnyras neapsiėjo be staigmenų – į atkrintamas varžybas nepateko 2013 metų geriausias žaidėjas ir favoritu laikytas Domas Mineikis bei antrą reitingą turėjęs Martynas Aleksonis.

Kartu su čempiono taure M. Šalkauskui atiteko pirmą kartą Lietuvos pulo federacijos ir UAB „Bilijardai“ skirtas čekis, kuriuo bus apmokama kelionė į pulo Euroturo varžybas. Iš viso 2014-ais LPF planuojama išdalinti šešis tokius laimėjimus.

„Buvo geras turnyras. Visi varžovai buvo stiprūs ir reikėjo labai pasistengti, kad nugalėčiau. Labai džiaugiuosi laimėjęs kelialapį į Euroturo varžybas ir tikrai stengsiuosi pasinaudoti šiuo prizu“, – po apdovanojimų ceremonijos nuoširdžiai džiaugėsi M. Šalkauskas.

Moterų varžybų finale T. Vaitkienė 55:50 palaužė kaunietės Gintarės Aleknaitės (BK „Entry“) pasipriešinimą.

Pusfinalyje T. Vaitkienė 55:54 įveikė kitą sostinės atstovę Simoną Milišauskaitę (LMBL), o G. Aleknaitė 55:47 nugalėjo čempionės titulą gynusią kaunietę Agnę Jarušauskaitę (BK „Entry“).

„Labai džiaugiuosi laimėjusi ir nuoširdžiai džiaugiuosi, jog per tuos šešerius metus, kai nedalyvavau lietuviškame biliarde, atsirado merginų, su kuriomis tikrai reikia kovoti. Po šio čempionato jaučiu didžiulį stimulą daugiau treniruotis ir tobulėti. Merginos privertė susikaupti“.

Daugkartinė Lietuvos moterų pulo čempionė T. Vaitkienė, po ilgesnės pertraukos vėl startavusi šalies pirmenybėse, laimėjo pirmus penkis susitikimus (tris iš jų - vyrų grupėje). Patekusi tarp šešiolikos pajėgiausių vyrų žaidėjų, ji aštuntfinalyje 57:75 nusileido Aurimui Arlauskui iš Šiaulių.

Vyrų varžybose taip pat dalyvavo ir A. Jarušauskaitė. Iškovojusi vieną pergalę ir patyrusi nesėkmę ji į atkrintamas varžybas nepateko.

Didžiausia turnyro serija – 47 iš eilės įmušti rutuliai – pavyko Remigijui Kavalniui („PoolMasters“) iš Vilniaus.

Iš viso pulo-14 čempionate startavo 43 vyrai ir 9 moterys iš septynių šalies miestų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)