Švedijos sostinėje Stokholme vykusiame varžybų etape jau pirmu savo metimu M. Alekna nusviedė diską 69 m 81 cm, taip net 81 cm pagerindamas savo asmeninį rekordą, praėjusį savaitgalį pasiektą Šiauliuose.



Galutinėje Stokholmo etapo įskaitoje M. Alekna užėmė antrąją vietą, nusileidęs tik 23-ejų slovėnui Kristijanui Čehui, kuris geriausiu savo bandymu įrankį numetė 70 m 2 cm.

Trečias liko olimpinis čempionas, 29-erių švedas Danielis Stahlis, geriausiu mėginimu diską nusviedęs 67 m 57 cm.

Disko metimo varžybose Stokholme varžėsi aštuoni disko metikai, atlikę po 5 metimus. Minėtieji trys sportininkai pateko į finalą ir gavo po papildomą šeštąjį bandymą mesti diską, tačiau jis galutinės rikiuotės nepakeitė.

Kitas lietuvis Andrius Gudžius Stokholme liko ketvirtas ir vos per žingsnelį nuo finalo – geriausiu pirmuoju savo metimu jis įrankį nuskraidino 67 m 37 cm.

Pastebėtina, kad visi šeši Stokholme atlikti M. Aleknos metimai buvo įskaitiniai, o prasčiausias 19-mečio lietuvio rezultatas užfiksuotas paskutiniu metimu finale (65 m 14 cm). Palyginimui, 1992-aisiais auksą Barselonos olimpinėse žaidynėse iškovojęs Romas Ubartas geriausiu savo mėginimu diską nusviedė 2 cm arčiau – 65 m 12 cm.

Deimantinės lygos varžybos yra komercinės, tačiau jokio finansinio apdovanojimo už savo pasiekimą M. Alekna gauti negali. Jis studijuoja Kalifornijos universitete JAV, o NCAA atletams priimti finansinį atlygį už dalyvavimą varžybose yra draudžiama.

Stokholme įvyko jau trečiasis Deimantinės lygos etapas. Abu ankstesnius taip pat laimėjo slovėnas K. Čechas, kuris šį sezoną įrankį sviedė toliausiai iš visų (71,27 m).

Penktadienį M. Alekna dalyvaus varžybose Vilniuje.

Tiek M. Alekna, tiek A. Gudžius iškovojo teisę dalyvauti Deimantinės lygos finale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją