Trumpos plaukimo, dviračių ir bėgimo distancijos leido susipažinti su šia sporto šaka visoms norinčioms aktyvaus gyvenimo būdo dailiosios lyties atstovėms, skelbiama pranešime spaudai.

Renginio organizatorė ir triatlono klubo „Ironmama“ bendraįkūrėja Agnė Šniukienė džiaugėsi, jog renginys populiarėja ir dalyvių gretos šiemet dar gausesnės.

„Šiemet grįžome su trenksmu, turėjome daug daugiau patirties, sureagavome į dalyvių pastabas.

Jaučiame didelę motyvaciją, nes sulaukiame stipraus palaikymo iš aplinkos, matome, kaip buriasi darni bendruomenė. Dalyvės palaiko viena kitą, noriai dalinasi ir skolina dviračius, aprangas ar kitus reikiamus daiktus, kad tik visos norinčios galėtų išbandyti šią sporto šaką.

Nors vis dar vyrauja stereotipas, kad triatlonas – geležinių žmonių sportas, tačiau šis renginys skiriamas visoms moterims: namų šeimininkėms, biuro darbuotojoms, jaunoms merginoms.

Norime paskatinti judėti ir tam nebūtina skirti viso savo laisvo laiko. Žmonės nesutverti pasyviam gyvenimo būdui, todėl norime pakviesti absoliučiai visas moteris pajusti judėjimo džiaugsmą ir malonumą – tam tikrai nereikia specialaus pasiruošimo“, – tvirtino A. Šniukienė.

Triatlonas – sporto šaka, susidedanti iš trijų disciplinų: plaukimo, važiavimo dviračiu ir bėgimo. „Naktinio moterų triatlono“ distancijos skirstomos į pagrindinę – moterų triatlono distanciją ir papildomas: mažųjų, 8-13 metų vaikų bei komandinių estafečių.

Plaukimo rungtis vyko Neries upėje, čia moterų, vaikų ir estafečių distancijų dalyviams reikėjo nuplaukti 150 m pasroviui. 6 km dviračių rungtyje dalyviai važiavo saugiai užtverta Upės gatve, o bėgo 1,5 km Neries upės krantine.

Šiemet pagrindinėje distancijoje triumfavo Dominika Zacharevič, kuri trasą įveikė per 25:30 min.
Jai tik 7 sekundėmis nusileido ir antroji trasą įveikė Sigita Šidlauskienė (25:37), trečią vietą iškovojo Liudmila Iniakina.

Estafetėje dalyvavo trijų asmenų komandos: kiekvienas jų pasirinko, kokią distanciją ir užduotį įveikti. Estafetės buvo skirstomos į šias kategorijas: moterų estafetė – komandą sudarė trys moterys; skirtingų kartų estafetė – trijų moterų komandą sudarė skirtingų kartų moterys, kurias skiria bent 16 metų; šeimos estafetė – komandą sudarė moteris, vyras, vaikas.

Komandinėse šeimos estafetėse šiemet sužybėjo Eugenija Tamutienė su šeima, o moterų estafetėje pirmavo komanda „RIMKEVIČIŪTĖ-TAMUTYTĖ-KIAUŠAS“.

Mažieji dalyviai iki 6 metų turėjo galimybę susipažinti su triatlonu itin trumpoje distancijoje: davus startą, reikėjo bėgti iki upės, susišlapinti veidą vandeniu, įveikti 2 km Upės gatve dviračiais, balansiniais dviratukais ar paspirtukais ir nubėgti 530 m arba 700 žingsniukų – taip paminint artėjantį 700-ąjį Vilniaus gimtadienį.

Šiemet greičiausi mažieji (iki 6 m.) buvo Einius Marcinkevičius ir Izabelė Bielskytė, o greičiausi vaikai – Justinas Babkin ir Saulė Kiaušas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją