2015 metų pasaulio regbio čempionato atrankos varžybos prasidės šių metų rudenį. Lietuvos rinktinė žais viename pogrupyje su Olandijos, Maltos, Kroatijos ir Šveicarijos komandomis.

Lapkričio 3 d. lietuviai išvykoje kovos su Malta, o po savaitės namuose žais su Olandija. Po to pavasarį, balandžio 13 d. mūsiškiai išvyks į Šveicariją, o po dviejų savaičių Lietuvoje priims Kroatijos ekipą. Tik pogrupio nugalėtojas iškops į sekantį atrankos varžybų etapą.

2013 metų numatomos Europos regbio septyni prieš septynis U19 merginų ir vaikinų pirmenybės. 2014 metų olimpinių jaunimo žaidynių programoje pirmą kartą bus regbio varžybos, kuriose dalyvaus ne vyresni kaip 18 metų jaunuoliai.

Europos FIRA klubų čempionate patvirtintos pusfinalių datos. Rugsėjo 8-ą dieną Šiauliuose Baltijos regbio taurės čempionas vietos „BaltRex“ žais su Šiaurės regiono nugalėtojais - Frankfurto „RC1880“, o Centrinio regiono stipriausia ekipa Splito „Nada“ susitiks su Heidelbergo RK regbininkais. Finalas numatomas rugsėjo 29 dieną.

Lietuvos regbio federacijai teks sumokėti 1500 eurų baudą. Praėjusių metų spalio 22 d. Kaune vyko Europos čempionato rungtynės Lietuva -Švedija (lygiosios - 30:30). Tačiau susitikimo organizatoriai kauniečiai pamiršo užsakyti Švedijos rinktinei autobusą kelionei į Vilnių, kad iš ten skristų į Stokholmą. Kadangi po vidurnakčio svečiams sunkiai sekėsi gaudyti taksi iš Kauno į sostinę, o keletas žaidėjų pavėlavo į skrydį, tai švedai pateikė piniginį ieškinį, kuris ir buvo patenkintas.

Patvirtinti kai kurie regbio taisyklių pakeitimai, iš kurių pažymėtina tai, kad tarptautinėse varžybose įteisinamos regbio aikštės su dirbtine danga. Taip pat bus leidžiama moterims regbio rungtynėse dėvėti ilgas medvilnines pėdkelnes. Virš jų turi būti sportinės kelnaitės ir sportinės kojinės.

Kongreso darbe dalyvavo Jo Šviesybė Danijos karališkasis princas Joachimas, kuris kuris jaunystėje žaidė regbį, o dabar yra Danijos regbio globėjas.

Prikabinta nuotrauka : Kongreso metu (iš kairės) Danijos regbio federacijos prezidentas Ole Nielsenas, FIRA prezidentas Jean-Qlaude Baque, FIRA viceprezidentas Alfonsas Grumbinas, Danijos karališkasis princas Joachimas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)