Drausmingose rungtynėse abi komandos žaidė atsargiai ir pirmajame kėlinyje įvarčių pasiekta nebuvo. Antrajame kėlinyje ėmė ryškėti Elektrėnų klubo pranašumas ir jis virto dviem įvarčiais.

Trečiojo kėlinio pradžioje LRK surengė varžovų vartų šturmą, tačiau dvikovoje aptikimai vartus saugojo „ESSM/Energijos“ vartininkas ir U-18 rinktinės narys Donatas Žukovas.

Elektrėnų klubas du kartus rungtyniavo trise prieš penkis, tačiau ir šiose situacijose kėdainiečiai nieko pavojingo nuveikti nesugebėjo.

„ESSM/Energija“ šventė užtikrintą pergalę ir pirmą kartą NLRL istorijoje pateko į lygos finalą. Praėjusių metų sidabro medalininkė LRK sekmadienį kovos tik dėl trečiosios vietos.

„ESSM/Energija“ – LRK 5:0 (0:0, 2:0, 3:0).

„ESSM/Energija“: Š. Kuliešius 2, A. Bendžius, L. Rimkus, D. Kulevičius po 1 įvartį.

Antrajame pusfinalyje Elektrėnų ESC po itin dramatiškos kovos 6:4 (2:1, 2:2, 2:1) nugalėjo Rygos „Cetra“ (Latvija) ir pateko į finalą.

Dramatiškoje dvikovoje pirmieji į priekį išsiveržė elektrėniškiai, kurie pirmavo rezultatu 2:0. „Cetra“ po grubios lietuvių klaidos sušvelnino rezultatą, o Aldis Popensas dar ir neišnaudojo baudinio.

Antrajame kėlinyje jau „Cetra“ diktavo sąlygas ir ne tik išlygino rezultatą, tačiau jį ir persvėrė. ESC paskutiniąją kėlinio minutę surengė du antpuolius ir abu jie buvo sėkmingi – jau 4:3 ESC priekyje.

Trečiojo kėlinio pradžioje A. Simankovas pelnė penktą įvartį lietuviams ir ESC susigrąžino dviejų įvarčių persvarą, o netrukus Deividas Kazlauskas padidino persvarą iki trijų įvarčių. „Cetra“ sušvelnino skirtumą iki 4:6, tačiau tai buvo viskas, ką sugebėjo aikštelėje nuveikti latviai.

Sekmadienį, Šiaulių „Akropolio“ ledo arenoje, 11 val. įvyks rungtynės dėl trečiosios vietos, kuriose susitiks Kėdainių LRK ir Rygos „Cetra“, o 13.30 val. finale kovos Elektrėnų „ESSM/Energija“ ir Elektrėnų ESC. Iškart po finalo įvyks iškilmingas apdovanojimas, kuriame bus apdovanoti ir geriausi Lietuvos ledo ritulio sezono žaidėjai.

ESC – „Cetra“ 6:4 (2:1, 2:2, 2:1).

ESC: M. Lomakinas, A. Simankovas po 2, D. Kazlauskas, B. Šilinskas po 1 įvartį.

„Cetra“: A. Jansonas 2, A. Popensas, A. Platacis po 1 įvartį.

Nacionalinės ledo ritulio lygos komandos kovoja dėl „Akropolio“ taurės. Ant šios beveik metro aukščio taurės kiekvieną sezoną įamžinami stipriausių komandų pavadinimai ir žaidėjų vardai bei pavardės. Kaip ir garsioji „Stanley“ taurė, „Akropolio“ taurė nėra atiduodama komandoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)