„Idėja rengti tarptautinį turnyrą kilo 1998 metais, praėjus dvejiems metams po sportininko karjeros pabaigos. Turnyre per septyniolika metų nuolat augo dalyvaujančių boksininkų ir užsienio šalių sportininkų skaičius, jau antrus metus varžybas organizuojame „Cido“ arenoje“, - apie turnyrą pasakoja Vitalijus Karpačiauskas.

Ketvirtadienį prasidėjusiame turnyre į ringą iš viso kops beveik 100 boksininkų iš 10 valstybių. „Cido“ arenoje penktadienį 16 val. prasidės pusfinaliai, o šeštadienį 15 val. finalai.

„Favoritais laikyčiau Armėnijos boksininkus, nes jie atsivežė labai stiprią komandą, kurioje yra ir šalies čempionų, tarptautinių turnyrų nugalėtojų. Stengsimės ir mes kovoti ne tik dėl medalių, bet ir dėl aukso. Tarp favoričių yra ir mūsų merginos, jų varžybos rengiamos jau antrus metus, nes moterų bokso populiarumas Lietuvoje sparčiai auga“, - tvirtino treneriu dirbantis V. Karpačiauskas.

Panevėžyje dalyvaus šių metų Europos jaunių čempionate bronzos medalį laimėjusi Rūta Sutkutė. V. Karpačiausko turnyre planavo kovoti ir Europos čempionas Eimantas Stanionis, tačiau sveikatos problemos pakoregavo boksininko planus.

„Gaila, kad panevėžiečiai nepamatys Europos čempiono kovų. Eimantas – labai perspektyvus boksininkas ir gali daug pasiekti. Jam dar tik 21-erių metai. Aš tokio amžiaus dar nedalyvavau nei Europos, nei pasaulio čempionatuose. Linkiu jam patekti į kitų metų olimpiadą ir tikiu, kad jis ten kovos“, - po 22-ejų metų pertraukos Lietuvos boksui Europos čempionato auksą iškovojusiam E. Stanioniui linkėjo V. Karpačiauskas.

49-erių metų V. Karpačiauskas yra tituluočiausias Lietuvos boksininkas po Nepriklausomybės atkūrimo. 1993 metais jis tapo Europos čempionu, tais pačiais metais iškovojo pasaulio čempionato sidabro medalį. 1995 metais V. Karpačiauskas laimėjo Europos čempionato bronzą.

Panevėžietis dalyvavo dvejose olimpiadose. 1992 metais Barselonoje užėmė 6-8 vietas, 1996-ais Atlantoje - 9-16 vietas. Trenerio Juliaus Kibo auklėtinis net 7 kartus tapo Lietuvos čempionu.

1993 metais V. Karpačiauskas išrinktas geriausiu Lietuvos sportininku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją