Pirmą turnyro dieną iki pietų Lietuvos rinktinė susitiko su Švedijos komanda ir pralaimėjo jai 0:3. Po pietų mūsų žaidėjams sekėsi kur kas geriau: jie rezultatu 3:0 nugalėjo ketvirtą vietą užėmusią Austrijos rinktinę. Sekančią turnyro dieną vyko lemiamos varžybos dėl antrosios vietos pogrupyje tarp Lietuvos ir Lenkijos komandų.

Pirmąjį susitikimą laimėjo lenkai. Antrąjį susitikimą geriau pradėjo lietuvių stipriausioji pora Titas Mikelevičius ir Pijus Mockus, kurie laimėjo pirmąjį setą. Deja, kitus du setus stipresni buvo lenkai Lukaszas Cyranskis ir Maciejus Nadukas, kurie ir leido Lenkijos rinktinei pogrupyje iškovoti antrą vietą.

Pirmąją vietą atrankiniame turnyre iškovojo Švedijos rinktinė, nugalėjusi visas varžoves ir iškart patekusi į pasaulio čempionatą. Sidabro medalius iškovojusi Lenkijos rinktinė toliau kovos su kitų pogrupių antromis ekipomis dėl patekimo į 2018 m. pasaulio padelio čempionatą, kuris vyks Paragvajuje. Lietuvos rinktinė, iškovojusi bronzos medalius, deja, į pasaulio čempionatą nepateko.

Lietuvos padelio federacijos prezidentas Arvydas Šutavičius sakė, kad turnyras Varšuvoje buvo gerai organizuotas ir pasidžiaugė, kad Lietuvos rinktinės žaidėjų lygis pakilo. Ankstesniais metais Lithuania Open turnyruose Lietuvoje dalyvavę lenkai iškovodavo pirmąsias vietas, o dabar kelios poros gali apylygiai varžytis su kur kas didesnės kaimynės padelio žaidėjais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)