„Granitas-Karys“ namuose priėmė čempionės titulą ginančią Vilniaus „Šviesą“. Po labai atkaklios ir permainingos kovos „Granitas-Karys“ išplėšė pergalę minimaliu skirtumu 31:30 (14:14) ir pratęsė pergalių seriją iki trijų.

Nugalėtojus į priekį vedė net 12 įvarčių pelnęs Modestas Štarolis, 6 įvarčius prie pergalės pridėjo Matas Jurkevičius, 3 įvarčius įmetė Manvydas Lazauskas. „Šviesos“ komandai Mantas Urvikis ir Šarūnas Ugianskis pelnė po 8 įvarčius, Skirmantas Plėta įmetė 7 įvarčius.

„Rungtynės buvo labai banguotos ir kaip ant svarstyklių vis keisdavosi pirmaujanti komanda. Didžiausia mūsų sėkmės priežastis – puikus vartininkų žaidimas. Berkantas Drungilas atrėmė net 16 metimų iš 38-ių. Manau, kad tai vienos geriausių jo rungtynių karjeroje. Reikia pagirti ir visą komandą, buvo sunkus darbas abiejose aikštelės pusėse, buvo noras ir buvo kova. Smagu pradėti LRL sezoną trimis pergalėmis iš eilės, bet sezonas dar ilgas ir bus visko – ir pakilimų, ir nuopuolių. Bet geriau pradėti sezoną pergalėmis, o ne pralaimėjimais“, – sakė „Granito-Kario“ treneris Vaidotas Grosas.

Tris pergales iškovojęs ir 6 taškus surinkęs „Granitas-Karys“ dalijasi 2-3 vietas su taip pat pergalingai žygiuojančia Alytaus „Varsa-Stronglasu“. Alytaus ir Kauno komandas tašku lenkia dvejomis rungtynėmis daugiau sužaidęs LRL lyderis Klaipėdos „Dragūnas“.

Jau penkto iš eilės čempiono titulo siekianti „Šviesa“ nelaimėjo jau trečių rungtynių paeiliui ir su 5 taškais po 5 rungtynių nukrito į ketvirtą vietą.

„Reikia remontuoti mūsų žaidimą. Bet rankų nesudedam, nieko neatitaisomo dar neatsitiko ir sieksim tobulinti žaidimą. Labiausiai mums trūksta disciplinos. „Šviesoje“ disciplina dar tūno kažkur patamsyje. Ypač disciplinos trūko rungtynių pabaigoje, kai gavom du 2 minučių pašalinimus. Tai labai pakenkė komandai.

Buvo labai daug prastų metimų, neįmetėme iš gerų padėčių ir ryškiausia rungtynių žvaigžde padarėme varžovų vartininką. Guodžia bent tai, kad po triuškinamo pralaimėjimo Alytuje, komanda padarė išvadas, nepalūžo ir rungtynės Kaune skyrėsi kaip diena ir naktis“, – teigė „Šviesos“ treneris Gintaras Cibulskis.

Kitose rungtynėse susitiko taškų iki tol neturėję Vilniaus „Amber“ ir Varėnos „Ūlos“ rankininkai. „Amber“ laimėjo rezultatu 29:24 (13:12) ir į savo sąskaitą įsirašė pirmą pergalę sezone.

Po 2 rungtynių 2 taškus turinti „Amber“ komanda pakilo į šeštą vietą. LRL naujokė „Ūla“ patyrė visus keturis pralaimėjimus ir lieka paskutinėje aštuntoje pozicijoje.

„Amber“ gretose rezultatyviausiai žaidė Matas Aukštikalnis, pelnęs 8 įvarčius, baltarusis Antonas Tsitko įmetė 7 įvarčius, ukrainietis Mykyta Litvinenko prie pergalės pridėjo 4 įvarčius. „Ūlos“ komandai Ignas Savičius pelnė 12 įvarčių, po 3 įvarčius įmetė Gytis Ižganaitis ir Deivas Eidukonis.

„Smagu iškovoti pirmą pergalę sezone, tai pridės pasitikėjimo savo jėgomis mūsų jaunai komandai. Bet žaidimo kokybė dar netenkina, nesusitvarkom su emocijom. Pergalė galėjo būti lengvesnė, bet po geros pradžios vyrai atleido raumenis ir varžovai mus pasivijo.

Lemiamu momentu, kai buvo kritinė situacija ir varžovai išsiveržė į priekį, vyrai parodė, kad gali žaisti kitaip ir grįžo geresnis vaizdas aikštelėje. Nuoseklumo trūko, bet sugebėjome laimėti ir judam į priekį toliau“, – komentavo „Amber“ treneris G. Savukynas.

Artimiausiame LRL ture laukia net du derbiai. Spalio 9 d. sostinėje susikaus HC „Vilnius“ ir „Šviesa“.

Spalio 12 d. Varėnoje vyks Dzūkijos derbis tarp „Ūlos“ ir „Varsos-Stronglaso“. Tą pačią dieną taip pat rungtyniaus Pasvalio „Pieno žvaigždės“ ir „Amber“.