Nežymiu akistatos favoritu buvo laikomas solidžią ūgio (206 prieš 191 cm) ir svorio (119 prieš 101 kg) persvarą turintis T. Fury, tačiau viskas pasisuko kiek netikėta linkme.

Po aštuonių apylygių raundų devintojo pabaigoje O. Usykas kaire ranka pataikė varžovui į galvą, po ko šis apsvaigo ir vos laikėsi ant kojų, ramstydamasis ant ringo virvių. Ukrainietis tęsė savo ataką, kol galiausiai teisėjas užfiksavo nokdauną. Suskaičiavus iki aštuonių T. Fury rodė, kad gali tęsti kovą. Jam padėjo iškart nuskambėjęs gongas, reiškęs raundo pabaigą ir trumpą pertrauką.

Nors po jos O. Usykui užbaigti savo pradėto darbo nebepavyko, teisėjų verdiktas vis tiek buvo palankus Ukrainos boksininkui – 2-1 (115:112, 114:113, 113:114). Ispanijos ir Kanados arbitrai įžvelgė ukrainiečio pranašumą, o teisėjas iš JAV skyrė persvarą britui.

Oleksandras smūgiavo kiek rečiau (407 prieš 496 atakas), bet tiksliau nei jo oponentas (170 prieš 157 pataikytų smūgių).

Tokiu būdu T. Fury ne tik prarado pasaulio sunkaus svorio WBA bokso organizacijos čempiono diržą, bet ir patyrė apskritai pirmąjį pralaimėjimą per savo 16 metų trunkančią profesionalo karjerą. Prieš tai iš 35 kovų jis buvo laimėjęs 34 ir 1 baigęs lygiosiomis.

Tiesa, pats Tysonas po kovos pažėrė kontroversiškų pareiškimų ir savo patirtos nesėkmės nepripažino.

„Aš manau, kad laimėjau šią kovą. Jis buvo pranašesnis tik keliuose raunduose, o aš – daugelyje jų. Tai – vienas neskaidriausių sprendimų bokso istorijoje. Gerasis mažasis žmogus sulaukė palankumo. Žinote, jo šalis dabar yra kare, o žmonės linkę palaikyti šalis, kurios kariauja. Nesuklyskite, aš laimėjau šią kovą ir dar sugrįšiu.

Dabar pabūsiu su savo šeima, o spalį vėl stosiu prieš jį. Pailsėsiu ir sugrįšiu. Manau, kad pergalė buvo mano, bet nesėdėsiu, neverksiu ir neišekosiu pasiteisinimų. Susikausime dar sykį spalį“, – tvirtino jis.

Tuo metu O. Usykas, iki šiol turėjęs WBA, WBO ir IBF organizacijų čempiono diržus, tapo visų įmanomų bokso organizacijų sunkaus svorio pasaulio čempionu.

„Esu labai dėkingas savo komandai. Tai buvo didelė galimybė mano šeimai, man ir mano šaliai. Tai – puiki diena. Ir taip, žinoma, aš esu pasiruošęs revanšinei akistatai“, – ryžtingai kalbėjo Ukrainos sportininkas, kuris išlieka nepralaimėjęs (22-0).

Paskutinį kartą tuo pasigirti galėjo Lennoxas Lewisas, kai dar 1999 metais įveikė Evanderį Holyfieldą.

Primename, kad ši kova jau planuota senokai – ji turėjo įvykti vasario 17-ąją, bet tada T. Fury patyrė kirstinės žaizdos traumą ir teko susitikimą perkelti.

O. Usykas WBA, WBO ir IBF diržus iškovojo 2021 m., kai nugalėjo kitą britą Anthony Joshua. Vėliau jis dukart sėkmingai juos apgynė – prieš tą patį A. Joshua ir Danielį Dubois.

Savo ruožtu T. Fury WBC diržą iškovojo 2020 m., nokautavęs Deontay Wilderį.

Kovą gyvai stebėjo tokios sporto pasaulio žvaigždės kaip Cristiano Ronaldo, Neymaras, Vladimiras Kličko, Andrejus Ševčenko. Arenoje taip pat buvo Jonas Valančiūnas.