25-erių metų pirmenybių debiutantas vienoje daugiausiai jėgų reikalaujančių sporto karalienės šakų užėmė 15-ą vietą.

Trijose iš dešimt rungčių asmeninius sezono rekordus gerinęs E. Benkunskas iš viso surinko 7882 taškus.

Varginančių varžybų nebaigė trys dalyviai iš 24-ių jas pradėjusių – du estai ir norvegas.

„Tikrai pasimėgavau, bet iki paskutinio bėgimo šiek tiek graužatis ėmė, liūdesys ir piktumas ant savęs – visas jausmų virsmas viduje virė. Bet dabar viskam pasibaigus ir atslūgus supranti, kad čia – sportas ir tokia mūsų kaip sportininkų dalia: kai pasiseka džiaugiamės, o kai nepasiseka, liūdime. Nepasidaviau, kovojau iki galo ir atidaviau paskutines jėgas. Nubėgau, finišavau ir turim, ką turim šiai dienai.

Galbūt galutiniis rezultatas ir ne toks, kokio norėjau ir kokio tikėjausi, manau, išsivešiu geras emocijas ir prisiminimus. Stengsiuosi palikti blogas ir tą visą liūdesį ir nusivylimą čia. Dešimtkovė yra tokia šaka, kurioje reikia sugebėti dešimt kartų nesusimauti, nes kiekviena rungtis – atskira istorija. Parsivešiu tikrai tuo visus momentus, tarpusavio pabendravimus su daugiakovininkais, nes esame tokia tikrai šilta bendruomenė ir palaikome vienas kitą“, – pasakojo Edgaras.

Paklaustas, ko pritrūko, kad debiutas būtų buvęs dar sėkmingesnis, lietuvis išskyrė nuovargį.

„Pritrūko daugiau geriausių sezono rezultatų ir galbūt daugiau poilsio, kad būčiau linksmesnis. Pirmos dienos varžybas baigėme beveik vidurnaktį. Grįžti, šiek tiek atsistatymo procedūrų, bandai užmigti, bet emocijos viduje taškosi. Kažkaip užmiegi, keliesi prieš 6 val. ir visas užsimiegojęs judi vėl į stadioną apšilinėti, viską skauda. Tikrai yra sunku.

Tas toks nuovargis ir nuo paskutinių varžybų užsitęsęs. Kūnas gal dar ir neblogai laikėsi, bet nebuvo to nervinio signalo iš smegenų, trūko gal tos ugnelės viduje. Visgi varžybos geros – suaugusiųjų čempionatas. Visada lauki, emocijos verda, o šį kartą to šiek tiek trūko. Nieko, mokomės iš klaidų, tai bus ateičiai“, – sakė jis.