Tai buvo pirmas A. Navicko oficialus tarptautinis startas ir pirmas neįgalaus irkluotojo pasirodymas tarptautinėse varžybose Lietuvos irklavimo sporto istorijoje. A. Navicko treneris Liudvikas Mileška pasakojo, kad vaikinas žiemą intensyviai treniravosi Klaipėdoje, o atšilus orams specialia valtimi rengėsi varžyboms Danės upėje.

Prieš tarptautinę „Gavirate“ regatą, tarpininkaujant Lietuvos irklavimo federacijai (LIF), A. Navickas dalyvavo tarptautinėje 10 dienų pasaulio irklavimo federacijos (FISA) surengtoje stovykloje Italijoje, kuri buvo skirta 8 šalims – parolimpinio irklavimo naujokėms. Treneris džiaugėsi, jog stovyklos metu kartu su A. Navicku įgijo žinių, išgirdo naudingų patarimų.

Pasirengimas ir lūkesčiai rimti, o galimybės ribotos

„Augustas dabar yra tvirtoje pozicijoje. Praktikos turime, žinių įgijome, tačiau su finansine padėtimi sunkiau“, – apie tai, kas kelia nerimą ruošiantis praolimpinėms žaidynėms, pasakojo treneris L. Mileška. - Su parolimpiniu Lietuvos komitetu daug kalbėta, bet kol kas naudingų pokyčių nesulaukėme.“

Treneris kartu su savo auklėtiniu džiaugiasi draugyste su Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolyno vienuoliais. Jiems tarpininkaujant praėjusiais metais buvo nupirkta pirma Lietuvoje valtis, pritaikyta irkluoti sportininkui, turinčiam judėjimo negalią. Tai suteikė A. Navickui galimybę rengtis lauktoms varžyboms.

Artėja „Vilties yriai“

A. Navickas prieš metus pirmą kartą startavo Klaipėdos irklavimo regatoje „Vilties yriai“. Šiemet vaikinas vėl ruošiasi joje dalyvauti. Birželio 7 dieną įvyks trečia irklavimo ir baidarių kanojų irklavimo regata „Vilties yriai“, kurioje be A. Navicko dalyvaus ir parairkluotojai iš Latvijos, Estijos ir Rusijos.

L. Mileška džiaugiasi, kad neįgalieji turi galimybę treniruotis ir svajoja suburti grupę, kuri padėtų integruoti į irklavimo sportą žmones turinčius negalią Klaipėdoje ir Lietuvoje.

Šią vasarą A. Navickui numatomos trys atsakingos varžybos Lietuvoje ir Šveicarijoje, o rugsėjo pradžioje vyks pasaulio čempionatas Agabaletėje (Prancūzija). Tai bus atranka į parolimpines žaidynes. Atrankos metu į Rio pateks 8 vienvietininkai. 2016 metų pavasarį papildomoje atrankos regatoje kelialapį į Rio dar galės iškovoti trijų šalių atstovai.

Pavykus surinkti lėšų A. Navicko pasirengimui vasaros treniruočių proceso vykdymui yra didelė tikimybė, kad sportininkas startuos parolimpinėse žaidynėse Rio de Žaneire.

Klaipėdos irklavimo klubas tikisi finansinės paramos iš neabejingų parolimpinio sporto gerbėjų. Norintiems padėti, lėšas prašoma pervesti į asmeninę Augusto Navicko sąskaitą: LT84 5015 4000 1002 2246.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)