D. Pavilioniui nedalyvaujant, spalio 29 d. surengtoje LIF konferencijoje iš dvi kadencijas LIF vadovavusio verslininko regalijas perėmė vienintelis jo konkurentas rinkimuose – olimpinis vicečempionas Mindaugas Griškonis.

Prieš tai D. Pavilionis ir jo šalininkai LIF vykdomajame komitete, motyvuodami federacijos įstatų reikalavimais, buvo paskyrę naują rinkimų datą – lapkričio 26 d.

Dar vienų rinkimų šią savaitę nebebus, tačiau vietoje to irkluotojų nesutarimus aiškintis turės teismas.

„Teisingumas turi būti nuoseklus, viskas turi eiti iš eilės. Buvo padarytas neteisėtas žingsnis, jį reikia atšaukti ir tada iš naujo padaryti viską tinkamai“, – Delfi trečiadienį sakė D. Pavilionis.

Jo nuomone, LIF konferencijos darbotvarkė nebuvo laiku patvirtinta – esą atitinkamą sprendimą rugsėjo 30 d. priėmusiame LIF vykdomojo komiteto posėdyje nebuvo kvorumo. Dėl to D. Pavilionio stovykla rinkimus norėjo atidėti beveik mėnesiui.

Tiesiog nesuprantama, kokiais tikslais žmogus dar bando kažką įrodinėti. Daugiausia, ką gali pasiekti taip elgdamasis, tai atimti iš naujos federacijos kažkiek laiko būtiniems darbams.
Saulius Ritteris, Lietuvos irklavimo federacijos generalinis sekretorius

Vis dėlto dauguma LIF narių – 21 iš 32 – laikėsi pirminio plano ir spalio 29 d. susirinko Trakuose, kur nauju prezidentu vienbalsiai išrinktas M. Griškonis.

LIF generaliniu sekretoriumi tapo buvęs jo porininkas sidabrinėje 2016 metų Rio de Žaneiro žaidynių dvivietėje Saulius Ritteris, kuris Delfi D. Pavilionio veiksmus vadina desperacija.

„Kol kas tik girdėjau apie tai (teismui pateiktą ieškinį – Delfi). Į federacijos būstinę vakar atėjo laiškas, bet dar nespėjau susipažinti. Šiaip ar taip, kažko kito ir nesitikėjome. Žmogus tiesiog nepripažįsta fakto – ką gi, jo pasirinkimas.

Mes jaučiamės ramūs, nes Registrų centras įregistravo mūsų konferencijos nutarimus, išrinktus naujus vadovus. Galiausiai, jei du trečdaliai federacijos narių prezidento rinkimuose pasisakė už kitą – M. Griškonio – kandidatūrą, tiesiog nesuprantama, kokiais tikslais žmogus dar bando kažką įrodinėti. Daugiausia, ką gali pasiekti taip elgdamasis, tai atimti iš naujos federacijos kažkiek laiko būtiniems darbams“, – komentavo S. Ritteris.

Nors alternatyvios rinkiminės LIF konferencijos nebus – bent jau iki teismo verdikto, šią savaitę naujieji vadovai patys šaukia federacijos narius į neeilinę konferenciją.

„Reikia išspręsti svarbius klausimus – teisingai procedūriškai patvirtinti federacijos finansines ataskaitas ir audito išvadas. Prieš tai dvejus metus buvo vengiama sušaukti konferenciją ir taip rizikuojama pačios federacijos veikla. Manau, vieno žmogaus ambicijos negali būti priežastimi rizikuoti sportininkų likimais. Taip pat reikia priimti privalomus Etikos kodekso atnaujinimus, kitus reikalingus reglamentus“, – sakė naujasis LIF generalinis sekretorius.

Neeilinei LIF konferencijai, vyksiančiai ketvirtadienį, bus pateiktas naujas LIF narystės reglamentas, taip pat pristatytas kitų metų biudžeto projektas ir veiklos programa, vyks įvairių federacijos komisijų rinkimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)