Lietuvės pasirodymą žaidynėse baigė pralaimėjimu japonių duetui Akiko Hasegawa ir Miki Ishii – 0:2 (11:21, 5:21).

„Buvo tikėtina, kad taip bus. Turėjome problemų su psichologiniais dalykais. Gėda už mūsų komandą. Olimpinėse žaidynėse taip žaisti.. Neatsiduoti, nenorėti, bijoti kažko. Nežinau, apie ką čia iš viso buvo.

Nežinau, kur problema. Baimė gali būti, bet iki tokio lygio.. Pralošti ir surinkti penkis taškus.. Nežinau, kiek turi būti blogai galvose. Gėda už visą komandą ir gėda, kad buvome aikštelėje. Apgailėtina. Geriau būtume nėjusios žaisti“, – sunkiai emocijas tvardė M. Paulikienė.

E grupėje mūsiškės neiškovojo nė vienos pergalės, nelaimėjo nė vieno seto ir liko paskutinės. Į kitą etapą žengė trys iš keturių grupės komandų.

Įdomu tai, jog trenerio Pauliaus Matulio auklėtinės japones iki šiol buvo įveikusios visus penkis kartus. Lietuvės buvo laikomos favoritėmis ir šį kartą, bet varžovės dominavo nuo pirmų minučių.

„Reikia kalbėtis tarpusavyje, su komanda, treneriu. Tada bus lengviau. Bet mes to nemokame daryti, viską savyje laikome. Kaip tada gali būti geras rezultatas? Negali.

Gal specialistų pagalbos reikia. Šias problemas ne kartą sprendžiame, bet jeigu sugebame nusivažiuoti iki tokio lygio kaip šiandien.. Man labai gėda. Atsiprašau visų. Buvo daug tikinčių, kurie daug įdėjo savęs, kad mes būtume čia. O mes laisvai atidavėme pergalę, turbūt nesame labai dėkingos už atėjimą į žaidynes. Reikia pradėti labiau vertinti viską.

Nežinau, daug minčių galvoje. Atsiprašau“, – kalbėjo M. Paulikienė.

„Turbūt tokio rezultato dar neturėjome. Sulūžo galvos ir viską, ką darai – blogai“, – liūdnai pridėjo jos porininkė A. Raupelytė.

„Gal per daug dėmesio sulaukėme ir tai nebuvo į naudą. Reikia psichologo pagalbos ir gal tada pradės stipriai spręstis šitie dalykai“, – svarstė M. Paulikienė.

Pirmame susitikime lietuvės 0:2 (19:21, 17:21) neatsilaikė prieš olandes Katja Staam ir Raisa Schoon, o antrajame taip pat 0:2 (13:21, 14:21) turėjo pripažinti Brazilijos poros Carolinos Solberg Salgado ir Barbaros Seixas pranašumą.