Tai geriausias rezultatas tarp visų atrankoje dalyvavusių plaukikių. Beje, susidarė įspūdis, jog R. Meilutytė paskutinius 20 metrų plaukė ne visa jėga. Lietuvė dalyvavo paskutiniame, penktajame atrankos plaukime.

Antra atrankoje buvo olandė Moniek Nijhuis (30,75 sek.). Trečioje vietoje liko Švedijos plaukikė Jennie Johansson (30,79 sek.), ketvirtoje - Vokietijos atstovė Dorothea Brandt (30,82 sek.).

Rūta Europos čempionato ilgajame baseine apdovanojimo savo kolekcijoje dar neturi. Jai priklauso 50 m plaukimo krūtine rungties pasaulio rekordas - 29,48 sek.

Be jokių problemų įveikusi 50 m plaukimo krūtine rungties kvalifikaciją, vėliau Rūta stojo į startą ir moterų 50 metrų plaukimo laisvu stiliumi atrankos varžybose. Lietuvė distanciją įveikė per 25,54 sek. ir į pusfinalį pateko su penkioliktu rezultatu. Trečiame atrankos plaukime ji buvo šešta.

R. Meilutytės rezultatas atrankoje buvo 17-as. Tačiau ji pakilo per dvi pozicijas, nes prieš ją buvusios Danijos ir Švedijos plaukikės nepateko į pusfinalį dėl šalims skirtų vietų limito.

Kita Lietuvos atstovė Eva Gliožerytė į pusfinalį nepateko. Jos rezultatas - 26,55 sek. Antrame atrankos plaukime ji buvo septinta, o tarp visų 40-ies kvalifikacijos dalyvių liko 35-a.

Moterų 50 metrų plaukimo laisvu stiliumi atrankoje greičiausiai plaukė švedė Sarah Sjoestroem (24,38 sek.), danė Jeanette Ottesen (24,67 sek.) bei vokietė Dorothea Brandt (24,77 sek.).

R. Meilutytė į Berlyną atvyko iš Kinijos, kur dalyvavo jaunimo vasaros olimpinėse žaidynėse. Nandzinge Rūta tapo čempione 50 ir 100 metrų plaukimo krūtine rungtyse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)