Pirmadienį paskelbta, kad beveik pusę amžiaus skaičiuojanti Kauno ledo arena bus iš pagrindų atnaujinta ir pakeista šios paskirtis. Iki šiol čia plušėję čiuožėjai ir kitų žiemos sporto šakų atstovai dar šiemet turės persikelti į modernias Ledo rūmų erdves, o senosios arenos pastate Žaliakalnyje numatyta įrengti trūkstamas treniruočių aikšteles mažiausiai keturių Kauno sporto mokyklų auklėtiniams. Tuo pačiu bus išsaugota ir visa ledo šaldymo įranga.

„Čiuožėjams persikėlus į ledo rūmus šalia „Girstučio“, senąją areną Aušros gatvėje paversime daugiafunkciu kompleksu su krepšinio, tinklinio, salės futbolo ir kitų sporto šakų erdvėmis. Čia galės sportuoti netgi fechtuotojai, penkiakovininkai.

Galime paneigti bet kokius nuogąstavimus: arenos pastatas išliks toks pats autentiškas, koks buvo pastatytas prieš beveik 50 metų – transformuosis tik jo vidus. Netgi visa ledo šaldymo įranga išliks savo vietose – jei ateityje čiuožimo populiarumas šautų į naujas aukštumas, čia labai greitai vėl galėtų sugrįžti ledas“, – užtikrino Kauno savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Tadas Vasiliauskas.

Beveik 3,7 tūkst. kv. metrų plotą užimanti ledo arena į daugiafunkcinį sporto kompleksą bus konvertuota dar šiemet. Planuojama, kad čia išsiteks 3 universalios aikštelės – sporto mokyklų auklėtiniai lankys tinklinio, rankinio, badmintono, lauko teniso, krepšinio ir netgi fechtavimo treniruotes.

Sujungus dvi aikšteles, čia galės vykti oficialios salės futbolo ar rankinio rungtynės. Gretimos pastato erdvės bus pritaikytos dviračių sporto treniruotėms bei imtynininkų užsiėmimams.

Vis tik tokie Kauno miesto savivaldybės užmojai nepatinka Lietuvos dailiojo čiuožimo federacijai (LDF), kurii išplatino viešą laišką, kuriuo prašo išsaugoti senąją areną.

„Mums sunku patikėti, kad Kauno ledo arena, jos tradicijos, dabar prarado Kauno vadovų ir politikų pasitikėjimą ir šios arenos paskirtis bus naikinama, o ne toliau tobulinama ir puoselėjama. Šis žingsnis būtų Lietuvos žiemos sportui svarbios infrastruktūros sunaikinimas, kurią ir taip sudėtinga kurti ir atnaujinti.

Esame dėkingi, už naujus, dar dažais kvepiančius ir Europos dailiojo čiuožimo bei Kerlingo Europos čempionatus papuošusius ledo rūmus, tačiau jų atsiradimas buvo būtinas, nes senoji arena nesutalpino visų norinčių sportuoti. Esame įsitikinę, kad šie skuboti Kauno savivaldybės sprendimai, kuriuose kalbama apie būtinas infrastruktūros pertvarkas, optimizuojant kaštus, nepasitarus su Kauno miesto sporto bendruomene ir žiemos sporto federacijomis nėra optimaliai teisingi ir sąžiningi.

Prašome Jūsų įsiklausyti į pagrindinį mūsų argumentą – ledo arenos panaikinimas ar jos paskirties keitimas neabejotinai sulėtins visų sporto ir fizinio ugdymo, fizinio aktyvumo pasiekimų sklaidą kauniečiams. Esame parengę ir pasiruošę pristatyti aiškų ir konkretų planą, kaip šis statinys ir toliau turi būti naudojamas pagal jo pirminę paskirtį“, – rašome laiške.

Jį pasirašė LDF prezidenas Vytautas Jasutis, asociacijos „Hockey Lietuva“ generalinis sekretorius Vaidas Budrauskas ir Lietuvos kerlingo asociacijos generalinis sekretorius Vygantas Zalieckas.