Las Vegase (JAV) vyksiančiame turnyre lietuvio kova bus antroji. Jos pradžia numatoma 2:30 val. nakties Lietuvos laiku.

Tiek Ramaškai, tiek Fletcheriui tai bus debiutas žymiausioje kovos menų organizacijoje.

Lietuvis savo vietą UFC išsikovojo „The Ultimate Fighter 32“ realybės šou, kur ketvirtfinalyje teisėjų sprendimu pranoko tadžiką Behzodą Usmonovą.

Įdomu tai, jog dėl patirtų veido lūžių Ž. Ramaškai nebuvo leista kautis „TUF 32“ pusfinalyje, bet UFC prezidentas Dana White’as tiek buvo sužavėtas kovotojo pasirodymu, jog suteikė jam šansą debiutuoti šioje organizacijoje.

„Tai viena įspūdingiausių kovų per pastaruosius metus“, – sakė D. White’as.

Tuo metu lietuvio varžovas N. Fletcheris taip pat kovėsi „TUF 32“ turnyre ir savo kovą pralaimėjo ketvirtfinalyje, kuomet nusileido Kaanui Ofli. Verta pažymėti, kad anglas kovojo su lūžusia koja, bet gijimas neprailgo ir šis dabar yra pasirengęs kovai.

N. Fletcheris patirtį kaupė „Cage Warriors“ organizacijoje, kur paskutinę kovą laimėjo skausmingu veiksmu prieš Daaną Duijsą.

Anglas iš 8 savo pergalių 6 kovas baigė skausmingais veiksmais.

Tuo metu Ž. Ramaška nuo 2023 metų kovojo „Blade Fights“ rengiamuose turnyruose, kur pasiekė tris pergales paeiliui.

Lietuvis savo sąskaitoje turi 9 pergales – 5 nokautais, 4 skausmingais veiksmais.

Ž. Ramaška turi ūgio ir rankų ilgio pranašumą prieš savo varžovą, visgi anglas yra laikomas vienu perspektyviausių kovotojų savo šalyje.

Prieš kovą nežymiu favoritu yra laikomas būtent lietuvio varžovas N. Fletcheris.

Ž. Ramaška taps trečiuoju lietuviu UFC. Be jo čia kaunasi Julija Stoliarenko ir Modestas Bukauskas. Taip pat UFC kovoja buvusi čempionė, lietuvių kilmės sportininkė Rose Namajunas.