Einama tradicinių varžybų link

Antrus metus iš eilės vyksiančiose „Green Challenge“ varžybose norą dalyvauti pareiškė jau apie 40 sportininkų. Jie turės praplaukti 500 m (2 ratai po 250 m) Balsio ežere, kalnų dviračiu nuvažiuoti 14 km (2 ratai po 7 km) ir įveikti 5 km (2 ratai po 2,5 km) bėgimo trasą. Mažąjį triatloną norėsiantys įveikti sporto mėgėjai turės įveikti dukart trumpesnę distanciją – 250 m plaukimas, 7 km važiavimas kalnų dviračiu ir 2,5 km bėgimas.

Organizatoriai teigia, kad paruošta išties įdomi ir nenuobodi trasa. „Šiais metais trasa bus kita ir išties techniška. Važiuojant kalnų dviračiais reikės geros vairavimo technikos ir drąsos, nes bus tikrai sudėtingų atkarpų. Taip pat dalyvių laukia ir stačios įkalnės, kur pasimatys dalyvių jėga ir pajėgumas. Bėgimo trasoje bus gausu nuokalnių ir įkalnių, tad dalyviams nebus kada ilsėtis. Žinoma, jų laukia ir lygios atkarpos, kur dalyviai galės pademonstruoti likusias jėgas artėjant finišo link,“ – teigia Aleksandras Kočetkovas. Jo teigimu, tokios varžybos jau tapo tradicinėmis ir vyksta kasmet.

Iššūkį vyrams mes ir keletas merginų

Organizatoriai sulaukia dalyvių nuogąstavimų, kad vandens temperatūra Balsio ežere gali būti per žema, jog būtų galima sėkmingai įveikti trasą. A. Kočetkovo teigimu, šiuo metu vandens temperatūra siekia 14-15 laipsnių šilumos.

„Distancijos yra trumpos, tad baimintis tikrai nėra ko. Pasaulinio lygio triatlonuose dalyvauju jau daug metų ir organizuodamas šias varžybas nenoriu pakenkti žmonių sveikatai. Anaiptol, jaučiu didelę atsakomybę ir noriu didinti susidomėjimą šiuo sportu. Ir jei žmogus dvejoja, ar dalyvauti, ar ne, galiu tik paraginti, nes būtent tokio tipo varžybos Lietuvoje yra pakankamai retos,“ – teigia jau ne kartą prestižinėmis laikomose Geležinio žmogaus (angl. Ironman) triatlono varžybose dalyvavęs Aleksandras Kočetkovas.

Jau dabar išankstinėje „Green Challenge“ registracijoje savo norą dalyvauti pareiškė trys merginos. „Jei jau merginos yra pasiryžusios įveikti trasą, tai vyrams net neturėtų kilti dvejonių dėl dalyvavimo,“ – juokiasi organizatorius. Remiantis orų prognozėmis, šį šeštadienį numatoma 22 laipsniai šilumos. Tad į renginį kviečiami atvykti ir dalyvių artimieji, ir šiuo sportu dar tik besidomintys žiūrovai – oras leis mėgautis išskirtiniu sporto renginiu.

Renginio vieta: šalia Žaliųjų ežerų g. 148, Vilnius

Registracija vykdoma iki 2014 m. gegužės mėn. 15 d. 23:59 val.

Renginio programa:

Starto numerių atsiėmimas – 9-10 val
Dalyvių instruktažas (privalomas visiems dalyviams) – 10 val.
Dviračių registravimas – 10:30-12 val
Mažojo triatlono startas – 11 val.
Didžiojo triatlono startas – 12 val.

Daugiau informacijos Vilniaus triatlono asociacijos interneto svetainėje: http://triathlon.lt/greenchallenge/

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)