Kinijos mieste Vuhane vyko WDSF „Grand Slam“ kategorijos, suaugusiųjų standartinių šokių grupės varžybos, kuriose Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė (Kauno „Kaspinas“) laimėjo bronzos medalius.

Varžybų nugalėtojais tapo rusai Dmitrijus Žarkovas ir Olga Kulikova, o antrą vietą užėmė Simone Segatori ir Annette Sudol iš Vokietijos. Varžybose dalyvavo 77 poros.

Finalininkai Maskvoje

Rusijos sostinėje Maskvoje vykusiose WDSF „International Open“ kategorijos, suaugusiųjų standartinių šokių grupės varžybose Edgaras Baltaragis ir Indrė Kučinskaitė (Kauno „Rolo“-„Sūkurys“) užėmė penktą vietą.

Grupėje geriausiai pasirodė Ergo Lukkas ir Baile Orb iš Estijos, sidabro medalius laimėjo rusai Aleksejus Usanovas ir Polina Merkelova, o trečią vietą užėmė Jevgenijus Nikitinas ir Irina Firsova, taip pat iš Rusijos. Grupėje varžėsi 59 poros.

Dvi poros medalių iš Omsko

Dar vienos WDSF reitingo varžybos savaitgalį vyko Rusijos mieste Omske, kur Lietuvos atstovai Romanas Dobrecovsa ir Smiltė Paldauskaitė (Kauno „Kaspinas“) jaunimo Lotynų Amerikos šokių grupėje laimėjo sidabro medalius.

Grupės lyderiais tapo rusai Danilas Pisankinas ir Arina Maruchina, o trečią vietą užėmė Ilja Kniazevas ir Anna Ševyriova, taip pat iš Rusijos. Grupėje varžėsi 23 poros.

Dar vieną porą sidabro medalių R. Dobrecovas ir S. Paldauskaitė laimėjo jaunimo standartinių šokių grupėje.

Geriausiai ir šioje grupėje pasirodė D. Pisankinas ir A. Maruchina, o trečia vieta atiteko Mateuszui Tajakui ir Juliai Surys iš Lenkijos. Varžybose dalyvavo 17 porų.

Septynios poros medalių varžybose Palangoje

WDSF reitingo varžybos „Klaipėda Open 2017“ šeštadienį vyko Palangoje, kur Lietuvos šokėjai tapo nugalėtojais, prizininkais ir finalininkais.

Jaunimo standartinių šokių grupėje Karolis Burneikis ir Izabelė Šekaitė (Kauno „Tvistas“) laimėjo sidabro medalius, o Simonas Seikauskas ir Liucija Norušaitė (Panevėžio „Rumba“) užėmė ketvirtą vietą.

Geriausiai šioje grupėje pasirodė Italijos atstovai Marco Bodini ir Kristina Charitonovaitė, o trečią vietą užėmė Ilja Rotaras ir Silvia Susanne Barjabin iš Estijos. Grupėje varžėsi 24 poros.

Jaunimo Lotynų Amerikos šokių grupėje K. Burneikis ir I. Šekaitė laimėjo dar vieną porą sidabro medalių, o Bertoldas Čepulis ir Indrė Šverčiauskaitė (Vilniaus „Ratuto“-VSC) užėmė ketvirtą vietą.

Grupės nugalėtojais tapo Jevgenijus Nikitinas ir Julia Churtina iš Rusijos, o trečią vietą laimėjo Latvijos atstovai Emiras Ali Salmanovas ir Luize Kaščejeva. Varžybose dalyvavo 25 poros.

Jaunių II standartinių šokių grupėje Laurynas Makarovas ir Emilija Čepauskaitė (Vilniaus „Juventos“) užėmė antrą, o Justas Gedgaudas ir Ainė Rutkauskaitė (Kauno „Sūkurys“) liko penkti.

Aukso medalius šioje grupėje laimėjo Latvijos atstovai Robertas Andersonsa ir Jekaterina Rasimjonoka, o trečią vietą užėmė Leho Holmas ir Marleen Luter iš Estijos. Grupėje varžėsi 24 poros.

Jaunių II Lotynų Amerikos šokių grupėje Augustinas Trinkus ir Neringa Paškevičiūtė (Vilniaus „Dileksa“) laimėjo sidabro medalius, Gustas Kirkliauskas ir Žymantė Bernatavičiūtė (Alytaus „Alemana“) užėmė ketvirtą, o Nojus Raščius ir Vaiva Paulauskaitė (Vilniaus „Ratuto“- VSC) penktą vietą.

Geriausiai šioje grupėje pasirodė estai Robertas Veide ir Amanda Rebeca Padar, o trečią vietą užėmė Aleksis Visockis ir Kerija Keita Ziemele iš Latvijos. Varžybose dalyvavo 30 porų.

Jaunių I standartinių šokių grupėje nugalėjo Edvardas Mašaro ir Patricija Rinkevičiūtė (Vilniaus „Vijūnas“), Kipras Burneikis ir Barbora Martinkevičiūtė (Kauno „Tvistas”) užėmė trečią, o Emilis Skripkiūnas ir Ieva Skripkiūnaitė (Alytaus „Alemana“) šeštą vietą.

Sidabro medaliai šioje grupėje atiteko estams Marco Kindsigo ir Linsetei Marjapuu. Grupėje varžėsi 19 porų.

Jaunių I Lotynų Amerikos šokių grupėje aukso medalius laimėjo K. Burneikis ir B. Martinkevičiūtė, o šeštą vietą užėmė E. Skripkiūnas ir I. Skripkiūnaitė.

Antra vieta atiteko latviams Alans Ordai ir Arinai Mohovai, o trečią vietą užėmė Ernestas Akselis Dimantas ir Marija Paščenko, taip pat iš Latvijos. Varžybose dalyvavo 17 porų.

Lietuvos jaunimo iki 21-erių metų standartinių šokių čempionatas

Palangoje vyko ir 2017 metų Lietuvos jaunimo iki 21-erių metų standartinių šokių grupės čempionatas, kuriame nugalėjo Karolis Michalas Tomeckis ir Domilė Šemeškevičiūtė (Kauno „Sūkurys“).

Sidabro medalius laimėjo Einoras Degutis ir Valery Mišel Petruna (Gargždų „Rolina“), o trečią vietą užėmė Marius Ilčiukas ir Olga Golcova (Kauno „Editos Daniūtės šokių studija“). Varžybose dalyvavo 6 poros.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)