Tekančios saulės šalies sostinėje surengtose varžybose sportininkai kovojo dėl 30 mln. jenų prizinio fondo, į turnyrą buvo pakviesti tik po 8 vyrus ir moteris. Turnyro čempionams atiteko po 10 milijonų jenų (apie 60 tūkstančių eurų), vicečempionams – po 2 mln. jenų (apie 12 tūkst. eurų).

Išskirtiniai šiame turnyre buvo ir teisėjai – kviestinės karatė legendos, tarp kurių buvo ir lietuvis pasaulio vicečempionas, daugkartinis Europos ir Lietuvos čempionas Donatas Imbras.

Ketvirtfinaliai

Ketvirtfinalyje B. Gustaitytė (trenerė – Edit Abraham), kurią ant tatamio lydėjo pačios pasirinktas Vangelis kūrinys „Conquest of Paradise“, vienbalsiu teisėjų sprendimu 5:0 įveikė japonę Yuną Mokudą (3 vieta 2023 m. absoliučios svorio kategorijos pasaulio čempionate).

Eventas Gužauskas (treneris – Lukas Kubilius), savo žengimo ant tatamio fonui pasirinkęs „Red Hot Chili Peppers“ dainą „Can’t Stop“, pirmojoje kovoje susikovė su kazachu Andžejumi Kinzerskiu. Lietuvis tiesiog sprogo aktyvumu klampiai vykusios kovos pagrindinio laiko pabaigoje ir laimėjo ją rezultatu 3:1.

Pusfinaliai

Pusfinalyje B. Gustaitytė susirėmė su japone Ramu Amikawa (2 vieta 2023 m. absoliučios svorio kategorijos pasaulio čempionate), kuri ketvirtfinalyje tvirtai nugalėjo švedę Mirjam Bjorklund.

Po pagrindinio kovos laiko 2 teisėjai skelbė Lietuvos kovotojos pergalę, vienas – japonės, tad sportininkėms teko kovoti pirmajame turnyro pratęsime. Po jo visi 5 arbitrai pergalę skyrė B. Gustaitytei.

E. Gužauskas pusfinalyje stojo prieš šių metų „All Japan“ čempioną japoną Daisuke Tadą, kuris ketvirtfinalyje nugalėjo 2019 m. pasaulio absoliučios svorio kategorijos vicečempioną lenką Maciejų Mazurą.

Lietuvos kovotojas vėl buvo gerokai aktyvesnis kovos pabaigoje, o teisėjai jo pranašumą įvertino vienbalsiu sprendimu – 5:0.

Finalai

Lemiamoje turnyro kovoje B.Gustaitytė susitiko su 2023 m. pasaulio absoliučios svorio kategorijos čempione japone Mihiro Suzuki, kuri pusfinalyje tik per du pratęsimus įrodė savo pranašumą prieš tautietę Momo Fujiharą. Ketvirtfinalyje M. Suzuki nugalėjo Aliną Ossipenką iš Kazachstano.

Finale po 2 min. kovos 4 teisėjai skyrė lygiąsias ir tik vienas įžvelgė japonės pranašumą, tad kova persikėlė į pratęsimą. Deja, po jo į viršų pakilo vien tik baltos vėliavėlės, reiškusios M. Suzuki pergalę rezultatu 5:0.

E. Gužauskas finale stojo prieš dar vieną šeimininkų atstovą – Yuki Okadą (5 vieta 2023 m. absoliučios svorio kategorijos pasaulio čempionate), kuris ketvirtfinalyje nugalėjo Kazachstano atstovą Antoną Zimarevą, o pusfinalyje per pratęsimą pranoko tautietį Yusaku Watanabe.

Šį kartą pasaulio čempionas iš Lietuvos pasirinko kitokią taktiką ir nuo pirmų akimirkų ėmėsi aktyviai atakuoti oponentą.

Vis dėlto pergalės iškovoti tai šį kartą nepadėjo. Po 3 min. gražios kovos 2 teisėjai iš 5 skyrė lygiąsias, bet likusieji trys nulėmė Y. Okados pergalę.